szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken kapta meg az operatív törzs javaslatait.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Vasárnap délelőtt 11-kor jelenti be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a járvány terjedésének megelőzése érdekében hozott kormányzati döntéseket.

Frissítés: Gulyás bejelentette, a fertőzött országból belépő magyaroknak ismét karanténba kell vonulniuk.

Gulyás: Ismét karanténba kell vonulni a fertőzött országokból érkező magyaroknak

Mi sem igazolja jobban a helyzet súlyosságát, mint hogy istentiszteleti időpontban tartunk sajtótájékoztatót - kezdte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a vasárnapi rendkívüli tájékoztatót. A kormány folyamatosan figyeli a fertőzöttségi adatokat, amelyek itthon alacsonyak, azonban a környező országokban folyamatos az emelkedés.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió reggeli műsorában beszélt arról, kell új korlátozásra számítani, csak még nem tudni, melyek lesznek ezek. Elmondta, az új koronavírusos eseteknek jellemzően van külföldi kötődése, ezért most a vírus behurcolása jelenti az igazi veszélyt.

Az operatív törzstől péntek délig kért javaslatokat arra, mit lehet tenni ez ellen. Péntek délután az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, Lakatos Tibor elmondta, Magyarországra leginkább olyan környező országokból került be a koronavírus, ahol egyre több a fertőzött. Azóta a helyzet romlott, mára már Horvátországban és Romániában is rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóinterjúban arról beszélt, a második hullám határában vagyunk, olyan a helyzet, mint márciusban.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan érjük el, hogy a másik megbocsássa, és el is felejtse a sérelmet?

Hogyan érjük el, hogy a másik megbocsássa, és el is felejtse a sérelmet?

Csaknem 20 millió koronavírus-fertőzött van a világon

Csaknem 20 millió koronavírus-fertőzött van a világon

Holland kutatók: A BCG-oltás igenis jó lehet a koronavírus ellen

Holland kutatók: A BCG-oltás igenis jó lehet a koronavírus ellen