szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszter szerint a márciusihoz hasonló helyzetben vagyunk.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A koronavírus-járvány második hullámának határára érkeztünk

- mondta Kásler Miklós miniszter az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalára feltöltött videóinterjúban. A miniszter azt mondta, a fertőzés minden kontinenst érint, van, ahol dühöng. A környező országokban is megugrott a fertőzések száma. "A környezetünkben elindult a második hullám, vagy ha úgy tetszik, az első hullám második fázisa erősödött fel."

Kásler szerint a helyzet nagyon hasonlít a március elejihez, és fontos, hogy a kormány a megfelelő ritmusban megfelelő döntést hozzon. (Az új megbetegedések jellemzően külföldi vonatkozásúak, Orbán Viktor miniszterelnök asztalán már ott van az operatív törzs javaslatcsomagja, jövő héttől várhatók újabb döntések.)

Az első hullám alatt a magyarok fegyelmezetten viselkedtek, egészségtudatosan viszonyultak a helyzethez, erre most is szükség van. Maszkot a meghatározott helyeken továbbra is viselni kell, fontos a csoportosulások elkerülése, a távolság tartása és a kézmosás - tette hozzá.

A riporter megkérdezte Káslert, hogy idén hol nyaral, mire kiderült, ő rendszerint itthon marad, a járványtól függetlenül is.

"Nem lehet az életünket úgy leélni, hogy mindentől félünk" - Merkely Béla a HVG Teraszon

A Semmelweis Egyetem rektora szerint jön a járvány második hulláma, de nem nyáron. Azt mondja, az elsőben elrendelt korlátozásokat még egyszer nagyon nehéz lenne kivitelezni, egyrészt, mert az emberektől nehéz elvárni a korábbi fegyelmezettséget, másrészt a gazdaságot, a munkahelyeket rendkívül veszélyeztetné. Meggondolandónak tartja, hogy óvatos, folyamatos őrködéssel csökkentsék a járvány újabb felvonásának hatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
PCR-teszt beiratkozáshoz, kizárólag online vagy csak személyes órák – nagy szórással indulnak az egyetemek ősszel

PCR-teszt beiratkozáshoz, kizárólag online vagy csak személyes órák – nagy szórással indulnak az egyetemek ősszel

Zöld rendszám és 394 lóerő: itt az új BMW 545e

Zöld rendszám és 394 lóerő: itt az új BMW 545e

Súlyos vonatbaleset történt Skóciában, 30 mentőautó vonult a helyszínre

Súlyos vonatbaleset történt Skóciában, 30 mentőautó vonult a helyszínre