szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tárca szerint a jelenlegi szabályok engedik az egyetemi gólyatáborok megtartását.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A Belügyminisztériumnál érdeklődött az ATV arról, hogy az egyetemek rendezhetnek-e gólyatáborokat a járványveszély alatt. A tárca válaszában azt írta, hogy

a jogszabály nem tartalmaz korlátozásokat táborok megtartására vonatkozóan”.

Az egyetemek tehát rendezhetnek gólyatáborokat, ha saját hatáskörben úgy döntenek.

Jelenleg négy-öt intézmény van, amely a klasszikus gólyatábor elhalasztása mellett döntött, a többiek megszervezik valamilyen formában az eseményt – mondta a csatornának Budai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke.

Arról ugyanakkor, hogy milyen előírásokat kell betartaniuk az egyetemeknek gólyatáborok rendezéséhez, nincs pontos információjuk,

Budai szerint követik az operatív törzs javaslatait.

Az ATV megemlíti: Pécsen klasszikus tábort szerveznek a hallgatóknak, Szegeden viszont egyáltalán nem tartanak ilyen jellegű rendezvényt. Bár a jogszabályok rugalmasak, ennek ellenére sem érzik azt, hogy garantálni tudják a hallgatók teljes biztonságát – írta közleményében a Szegedi Tudományegyetem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Farkas Zoltán: Micsoda különbség!

Farkas Zoltán: Micsoda különbség!

Radar360: Orbán a valóságban és filmen is Németország fókuszában

Radar360: Orbán a valóságban és filmen is Németország fókuszában

Indul az új karácsonyi dalok rohama

Indul az új karácsonyi dalok rohama