szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tárca szerint a jelenlegi szabályok engedik az egyetemi gólyatáborok megtartását.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A Belügyminisztériumnál érdeklődött az ATV arról, hogy az egyetemek rendezhetnek-e gólyatáborokat a járványveszély alatt. A tárca válaszában azt írta, hogy

a jogszabály nem tartalmaz korlátozásokat táborok megtartására vonatkozóan”.

Az egyetemek tehát rendezhetnek gólyatáborokat, ha saját hatáskörben úgy döntenek.

Jelenleg négy-öt intézmény van, amely a klasszikus gólyatábor elhalasztása mellett döntött, a többiek megszervezik valamilyen formában az eseményt – mondta a csatornának Budai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke.

Arról ugyanakkor, hogy milyen előírásokat kell betartaniuk az egyetemeknek gólyatáborok rendezéséhez, nincs pontos információjuk,

Budai szerint követik az operatív törzs javaslatait.

Az ATV megemlíti: Pécsen klasszikus tábort szerveznek a hallgatóknak, Szegeden viszont egyáltalán nem tartanak ilyen jellegű rendezvényt. Bár a jogszabályok rugalmasak, ennek ellenére sem érzik azt, hogy garantálni tudják a hallgatók teljes biztonságát – írta közleményében a Szegedi Tudományegyetem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Orbán bábszínháza

Marabu Féknyúz: Orbán bábszínháza

Megtalálták a 75 éves, de még ma is működő számítógép használati utasítását

Megtalálták a 75 éves, de még ma is működő számítógép használati utasítását

Felfedték az androidos telefon képernyője alá rejtett kamera titkát

Felfedték az androidos telefon képernyője alá rejtett kamera titkát