szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megcsalta a volt élettársa azt a pápai férfit, aki egy nagyon komoly - ám hamis - váddal próbált rajta bosszút állni. Ehelyett ő kerülhet börtönbe.

Hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség egy 40 éves férfi ellen, aki valótlanul emberöléssel vádolta a volt élettársát, és hogy állítását igazolja, még bizonyítékot is hamisított.

Az ügyészség közleménye szerint a pápai férfi tavaly szeptemberben tett feljelentést azzal, hogy a volt élettársa "folyamatosan gyógyszerezte, alkohollal mérgezte a volt férjét, és őt is mepróbálta megmérgezni". Azt is állította, hogy a nő egy évvel korábban a kórházban fekvő házastársának az ételébe tette a mérget - ezt egy emaillel próbálta alátámasztani, amit állítása szerint a nő írt az ismerőseinek a mérgezésről.

Kamu volt az egész

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el, ám a beszerzett adatok alapján rövidesen nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi halálát nem mérgezés okozta, a vádlott által elmondottak pedig nem történhettek meg. A vádlott a kihallgatása során először még fenntartotta állításait, később azonban bevallotta, hogy valójában az élettársa megcsalta, többször veszekedtek, ezért próbálta besárazni, a "bizonyíték" emailt pedig ő maga írta. 

Ezért az emberölés miatt indított eljárást megszüntették, a férfivel szemben viszont hamis vád miatt indítottak eljárást. Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetést kért a többszörös visszaesőnek minősített vádlottra. Ha a férfi beismeri a bűncselekményt és lemond a tárgyalásról, akkor az ügyészség 1 év 8 hónap börtön és 3 év mellékbüntetés kiszabását javasolja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az MNB arra figyelmeztet, vigyázzon a Revoluttal

Az MNB arra figyelmeztet, vigyázzon a Revoluttal

A hegyekbe viszi új atomközpontját Irán, műholdképeken látni, ahogy zajlik az építkezés

A hegyekbe viszi új atomközpontját Irán, műholdképeken látni, ahogy zajlik az építkezés

Kijárási korlátozásokat vezet be Franciaország

Kijárási korlátozásokat vezet be Franciaország