szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár ők a legveszélyeztetettebb korosztály, a legjobb védőfelszerelést ígérik nekik, plusz óránként 1500 forintot.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Egészségügyi tapasztalattal keresnek óránként nettó 1500 forintért PCR-mintavételi munkatársat a nyugalmazott egészségügyi dolgozók körében – szúrta ki a Pesti Hírlap.

Az ajánlat szerint minden nap kellene dolgozni, és bár felvetődhet a kérdés, hogy miért a legveszélyeztetebb korosztályt akarják bevonni a tesztelésbe, az ezt hirdető nyugdíjas-szövetkezet gyorsan megválaszolta ezt is a hirdetésben: szerintük a legbiztonságosabb felszerelést adják, és mindennapos dolgozói szűrést is biztosítanak.

Az újság megkereste a szövetkezetet, akik azt állítják, jelenleg a lehetséges munkavállalók jelentkezését várják, ezért a program részletezését csak november 20. után tudják közölni.

A penzcentrum.hu szerint egy magánszolgáltató e-mail útján toborozza a védőnőket és a gyógyszerészeket koronavírus-tesztelőnek, ők akár havi nettó egymillió forintot is megkereshetnek.

Nagyon úgy tűnik, továbbra sincs ember tesztelni: a hvg.hu információi szerint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara hírlevélben is hirdette az állást, de az is sokatmondó adat, hogy a Budapesti Műszaki Egyetemről is toboroztak tesztelni diákokat, igaz, őket csak adminisztratív feladatokra és sofőrködésre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Buszokat fognak be mentőautónak Londonban, annyi a koronavírusos beteg

Buszokat fognak be mentőautónak Londonban, annyi a koronavírusos beteg

A rosszabb forgatókönyv jött be: 9 százalék lett a költségvetés hiánya 2020-ban

A rosszabb forgatókönyv jött be: 9 százalék lett a költségvetés hiánya 2020-ban

A PTE rektora 15 perc alatt két ellentmondó információt kapott a modellváltásról

A PTE rektora 15 perc alatt két ellentmondó információt kapott a modellváltásról