szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A kisebbik kormánypárt maga közölte, hogy képviselőjük megbetegedett.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Megfertőződött a koronavírussal és emiatt kórházi ellátásra szorul Aradszki András, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciójának tagja, az Országgyűlés jegyzője – írta közleményében a KDNP.

Aradszki 64 éves, korábban Érd alpolgármestere is volt, 2014 júniusától 2018-ig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai államtitkári pozícióját töltötte be.

Aradszki előtt több politikus is megfertőződött már, legutóbb Szijjártó Péter külügyminiszter produkált negatív tesztet, 17 nap betegség után. A miniszterek közül Varga Judit kapta el a fertőzést, aki szintén kigyógyult. Gulyás Gergely miniszter és Orbán Balázs államtitkár csak karanténba került, de negatív lett a tesztje, miután egy őszi rendezvényen találkozott az akkor koronavírusos Hollik Istvánnal, a Fidesz kommunikációs igazgatójával. Trócsányi László EP-képviselő és Tuzson Bence államtitkár is elkapta a fertőzést még korábban. November elején Hoppál Péter miniszteri biztos is elkapta a fertőzést, november 14-én jött ki a karanténból.

Több kormánypárti és ellenzéki polgármester is megfertőződött, a fideszes Borbély Lénárd és a józsefvárosi ellenzéki polgármester, Pikó András néhány napra kórházba is került.

A fertőzés miatt november 5-én elhunyt Szőcs Géza korábbi államtitkár, miniszterelnöki megbízott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
L.Stipkovits Erika: Így lehetünk boldogok a kamasszal

L.Stipkovits Erika: Így lehetünk boldogok a kamasszal

Már közel jár a Földhöz a Hajabusza-2 űrszonda, mikuláskor dobja le különleges csomagját

Már közel jár a Földhöz a Hajabusza-2 űrszonda, mikuláskor dobja le különleges csomagját

Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást

Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást