szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetőjének törvényjavaslata még egy évig lehetőséget adna a frakcióknak, hogy kipótolják a pénzt, amit a kormány vett el a koronavírus-járványra hivatkozva.

A Fidesz meghosszabbítaná annak lehetőségét, hogy a parlamenti frakciók támogassák pártjukat – derült ki abból a törvényjavaslatból, amit Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nyújtott be az Országgyűlésnek.

A módosítás szövege szerint a támogatást 2021. december 31-ig lehetne felajánlani.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter április elején jelentette be, hogy a koronavírus okozta gazdasági károk enyhítésére a kormány „a közös teherviselésben hisz”, ezért idén a párttámogatások ötven százaléka, összesen 1,2 milliárd forint a járvány elleni védekezési alapba megy.

Ezt enyhítendő, egy új törvénnyel viszont lehetővé tették, hogy az állami pénzből külön is gazdálkodó parlamenti frakciók támogatást nyújthatnak az országos listán mandátumot szerzett pártjuknak, 2020. december 31-ig." Ezt a határidőt módosítaná most Kocsis Máté javaslata.

A Fidesz frakcióvezetője ezt azzal indokolta, hogy „a koronavírus járvány elleni védekezés továbbra is aktív szerepvállalást követel meg mindenkitől”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Fél éve még nem látta megfoghatónak az ÁSZ a tiltott párttámogatást, mégis lett Jobbik-ügy

Kormánypárti berkekben is értetlenséget keltett a Jobbikra múlt héten kirótt, példa nélküli mértékű ÁSZ-bírság. Fél éve, úgy tudjuk, maga a számvevőszék kérte a kampányfinanszírozási törvény szigorítását, csakhogy – mivel nem volt meg hozzá a kétharmad – azt végül nem fogadták el, a helyette megszavazott városképvédelmi törvény viszont nem teremtett jogalapot egy ilyen büntetéshez. A Fideszben egyébként nem örülnek maradéktalanul a helyzetnek, tartanak attól, hogy a mártírszerepből a Jobbik profitálhat.

Javít az algoritmusán a Facebook, a látássérültek is jobban tudják majd használni az oldalt

Javít az algoritmusán a Facebook, a látássérültek is jobban tudják majd használni az oldalt

Biblia, bojkott, bálok, törés-zúzás az amerikai elnöki beiktatások történetében

Biblia, bojkott, bálok, törés-zúzás az amerikai elnöki beiktatások történetében

Hegyomlásnyi méretű, de sportkocsiként lő ki ez az 1000 lóerős új amerikai pickup

Hegyomlásnyi méretű, de sportkocsiként lő ki ez az 1000 lóerős új amerikai pickup