szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Soha ennyien nem haltak még a tüdőgyulladás miatt, mert betegen nem mozdulnak meg – panaszolta egy koronavírusos betegeket ellátó orvos.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Azoknak adott fontos tanácsokat a Pécsi Tudományegyetem koronavírusos betegeket ellátó főorvosa, akik elkapják a koronavírust, de nem annyira súlyos az állapotuk, hogy kórházba kerüljenek.

Az RTL Klub híradó-bejátszásában Jáksó Krisztián főorvos arra figyelmezetett: nagyon fontos, hogy a beteg minél többet feküdjön hason. Ezzel ugyanis megelőzheti a tüdőgyulladást, ami könnyedén kialakulhat a betegek mozdulatlansága miatt. Az orvos szerint

soha ennyi halálozást nem láttak még tüdőgyulladástól.

Arra is figyelmeztetett, nem szabad köptetőt és vérhígítót szedni otthon, csakis akkor, ha az orvos mondja. Hozzátette: nem sokat foglalkoznak ezzel, de a túlsúly most már nagyobb kockázati tényezőnek számít, mint az idős kor.

A járványügyi tájékoztató honlap reggel kiadott adatai szerint 174 966 ember koronavírusos Magyarországon, közülük 8045-en vannak kórházban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénzmosás és okirathamisítás miatt indul per a korábbi portugál kormányfő ellen

Pénzmosás és okirathamisítás miatt indul per a korábbi portugál kormányfő ellen

Újraindul az egyik legnagyobb játékos show: ingyen lehet nézni az E3-at

Újraindul az egyik legnagyobb játékos show: ingyen lehet nézni az E3-at

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó