szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az újonnan azonosított fertőzöttek száma 1300 alatt maradt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Keddre 1238 újabb ember szervezetében mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 306 368-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon.

Az előző adatközlés óta 180 koronavírusos beteg halt meg, így a járvány áldozatainak száma 8462.

A gyógyultak hétfő óta 5714-gyel lettek többen, így a regisztrált aktív fertőzöttek száma 4656-tal, 189 230-ra csökkent.

Kórházban 7124 koronavírusos beteget ápolnak, 27-tel többet, mint az előző napon. Közülük 522-en vannak lélegeztetőgépen, a számuk 5-tel emelkedett.

A járvány kezdete óta összesen 2 528 225 koronavírusteszt készült, legutóbb 7937. A vizsgált minták 15,59 százaléka volt pozitív. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint akkor kapunk megbízható képet a járvány terjedéséről, ha a tesztek lefeljebb 5 százaléka pozitív. Magyarországon szeptember 9-e óta ezt az arányt csak azon a két napon értük el, amikor egyszerre adtak hozzá a számokhoz a tömeges tesztelésből származó közel 200-200 ezer tesztet.

©

Beperli az NNK-t a TASZ, amiért nem adja ki a magyar járványadatokat

Rengeteg közérdekűadat-igénylést nyújtottak be, de egyikre sem érkezett érdemi válasz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rétvári: Azért írják a tankönyvben, hogy a férfi politizál, a nő érzelmi életet él, mert ezek a jellemzők

Rétvári: Azért írják a tankönyvben, hogy a férfi politizál, a nő érzelmi életet él, mert ezek a jellemzők

Bagatell ügynek állította be Navalnijét a Kreml-szóvivő, de kilóg a lóláb

Bagatell ügynek állította be Navalnijét a Kreml-szóvivő, de kilóg a lóláb

Révész Sándor: Ha volna önbeteljesítő optimizmus…akkor jó lenne

Révész Sándor: Ha volna önbeteljesítő optimizmus…akkor jó lenne