szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egészségügyi menedzser, az Új Világ Néppárt elnökségi tagja szerint Orbán Viktor és a kormány nagyon nem jól kezeli a járványt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Most a járvány plató szakaszában vagyunk, de nem tudni, meddig maradunk itt – mondta az ATV Start műsorában Lantos Gabriella. Az Új Világ Néppárt elnökségi tagja, egészségügyi menedzser szerint

áprilisban fogjuk látni, hogy szigorú korlátozások mellett vissza tudunk-e jutni a júniusi helyzethez.

Lantos arról is beszélt, hogy a járványügyi oldalon, a koronavírus.gov.hu-n nem adatbázist látunk, hanem egy “fényképet”, de azt nem lehet részleteiben elemezni.

A szakember azt mondta, 6000 haláleset elkerülhető lett volna akkor, ha nem Orbán Viktor, hanem a szlovák miniszterelnök kezeli a magyarországi járványt. Ugyanis Szlovákiához képest Magyarországon háromszor többen halnak meg egymillió főre vetítve.

Magyarországon elszabadult a járvány”

– jelentette ki Lantos Gabriella.

Szerinte a szlovákok jóval hatékonyabban cselekedtek, mert hallgattak a járványügyi szakemberekre, és nagyon korán hoztak meg korlátozó intézkedéseket.

Beszélt arról is, hogy a járvány elfojtásához az oltás a legmegfelelőbb eszköz, azonban kérdéses, hogy a vakcinákat hogyan juttatják el tömegeknek. Hangsúlyozta: amíg nem oltanak be mindenkit, addig ugyanúgy be kell tartani a szigorú szabályokat, hogy elkerüljük a harmadik hullámot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Négy év után ismét megjelent a klímaváltozás szó a Fehér Ház honlapján

Négy év után ismét megjelent a klímaváltozás szó a Fehér Ház honlapján