szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor vasárnap úgy volt büszke az Egyesült Államokban dolgozó magyar professzorra, hogy az három női képviselőnél is kiverte a biztosítékot.

Több női ellenzéki képviselő is hangot adott felháborodásának, amiért Orbán Viktor miniszterelnöki interjújában kisújszállási asszonyságként írta le azt a Karikó Katalint, aki a BioNTech alelnökeként oroszlánrészt vállalt a jelenleg az egész Európai Unióban egyedül engedélyezett koronavírus elleni oltóanyag fejlesztésében. Orbán emellett magyar vakcinaként jellemezte a Pfizer/BioNTech fejlesztését Karikó személye miatt.

A párbeszédes Szabó Tímea szerint ebben a nyilatkozatban “minden benne van, amit és ahogy Orbán és az egész kormány a nőkről és a tudományról külön-külön és együtt is gondol”.

Orbán Viktor ma „kisújszállási asszonyságnak” nevezte Karikó Katalint. Karikó az az Amerikában élő...

Közzétette: Szabó Tímea – 2021. január 3., vasárnap

Nem fogta vissza magát a független Szél Bernadett sem, aki szerint “minden ízében vállalhatatlan Orbán kijelentése. “A lopás, a csalás, mások elnyomása és megalázása pusztán a következménye annak a középkori és kíméletlen gondolkodásnak, amelyet Orbánék minden téren a magukénak vallanak” – írta Facebookon Szél.

Még a sokat próbált ellenzéki füleimnek is abszurd volt, amit Orbán a mai interjújában megengedett magának. Mutatok egy...

Közzétette: Szél Bernadett – 2021. január 3., vasárnap

Harmadikként a DK frakciójában ülő Liberálisok elnöke, Bősz Anett fejtette ki gondolatait: “Ezúton kérek elnézést Karikó Katalin professzortól a miniszterelnök helyett, és hálásan köszönöm a munkáját!”

Orbán Viktor a Pfizer-vakcinát "egy kisújszállási asszonyságnak" köszönte meg. Én pedig ezúton kérek elnézést Karikó Katalin professzortól a miniszterelnök helyett, és hálásan köszönöm a munkáját!

Közzétette: Bősz Anett – 2021. január 3., vasárnap

Karikó 1985 óta nem él Magyarországon, a vakcinafejlesztésben játszott szerepe miatt a Philadelphiában élő tudósnak Richard Dawkins evolúcióbiológus már most Nobel-díjat javasol. Vele készült interjúnkat ide kattintva olvashatja el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Dobozok hullottak le egy román kisbuszról az M1-es-en – videó

Dobozok hullottak le egy román kisbuszról az M1-es-en – videó

Karácsony: Saját embereit sem kíméli a kormány, hogy lakájtempóban kiszolgálja a kínai gazdasági-politikai érdekeket

Karácsony: Saját embereit sem kíméli a kormány, hogy lakájtempóban kiszolgálja a kínai gazdasági-politikai érdekeket