szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár veszélyhelyzet idején tilos felmondaniuk az egészségügyi alkalmazottaknak, ha nem írják alá az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződésüket, március elsejétől már be sem mehetnek dolgozni.

Bár veszélyhelyzet idején tilos felmondaniuk az egészségügyi alkalmazottaknak, ha nem írják alá az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződésüket, március elsejétől már be sem mehetnek dolgozni – ugyanakkor annak tartalmát még mindig nem ismerik azérintettek. Mint az RTL Híradó beszámol róla, egy 29 éve ápolónőként dolgozó nézőjük azzal kereste meg őket:

A szerződést a mai napig nem kapták meg, nem is hallani arról, hogy mikorra várható.

A Független Egészségügyi Szakszervezet azt tanácsolja az egészségügyben dolgozóknak, hogy írják alá a szerződést. Soós Adrianna elnök szerint aki most aláírja, az később még dönthet úgy, hogy változtat a helyzetén.

Ellenben a Magyar Orvosok Szakszervezetének jogi tanácsadója, Kónya Zsuzsanna Terézia a Híradónak nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy aki most aláírja az új szerződést, de később felmond, az elesik a munkaviszony megszűnésének esetére törvényben előírt végkielégítéstől.

A mostani helyzet azoknak ugyanakkor kedvez, akik már korábban eldöntötték, hogy elhagyják az állami egészségügyet, de a veszélyhelyzet miatt nem tudtak felmondani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen az élet most Izraelben, ahol a lakosság felét már beoltották – videó

Ilyen az élet most Izraelben, ahol a lakosság felét már beoltották – videó

40-50 ezer háztartást érint, hogy a Posta júliustól nem viszi ki a napilapokat

40-50 ezer háztartást érint, hogy a Posta júliustól nem viszi ki a napilapokat

A Sony újabb szabadalma: banánból csinálnának kontrollert

A Sony újabb szabadalma: banánból csinálnának kontrollert