szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség jövő héttől megmozdulásokat szervez, hogy visszanyerjék törvényes státuszukat.

Online sajtótájékoztatón jelentette be Iványi Gábor, jövő héttől országos megmozdulásokat szervez a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, mert elfogadhatatlannak tartja azt, ahogyan a kormány bánt vele az elmúlt évtizedben. Iványi szerint jelképes az egyház küzdelme, és utoljára a fasizmus idején próbálták meg a mostanihoz hasonló törvényekkel egy kézben koncentrálni a hatalmat.

“El akarjuk érni, hogy Magyarország visszatérjen a törvényes, tisztességes, emberséges útra, hogy azt a státuszt, amit 1973 és 1981 között az egypártrendszerben kiharcoltunk, hogy bevett és elismert egyház vagyunk, visszakaphassuk és háborítatlanul végezhessük a szolgálatunkat” – mondta a lelkész, akinek egyháza online petíciót is indított azért, hogy visszaállítsák egyházi státuszukat.

Iványi szerint “nyilvánvalóvá vált, hogy a NAV-on keresztül a magyar kormány milyen támadásokat indít”, de azt is elárulta, az embereknek köszönhetően az elmúlt hónapokban csaknem hatmillió forint gyűjtöttek össze.

Az Oltalom Karitatív Egyesület hétfőn jelentette be, hogy a NAV összesen 246 131 000 forintnyi hátralékot terhelt a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség számlájára. A kiszabott összeg jelentős része (90 millió forint) késedelmi díj. Iványiék álláspontja szerint azért nem tudják kifizetni a tartozásaikat, mert ők sem kapják meg a magyar államtól nekik járó támogatásokat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két vonattal is ütközött egy traktor Újfehértónál

Két vonattal is ütközött egy traktor Újfehértónál

A műtüdőre kerülő covidosok háromnegyedét meg tudják menteni Bécsben

A műtüdőre kerülő covidosok háromnegyedét meg tudják menteni Bécsben

Szerencsen új üzleti lehetőségeket látnak a csokiimádó Gombóc Artúrban

Szerencsen új üzleti lehetőségeket látnak a csokiimádó Gombóc Artúrban