szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A párt mind a 106 körzetben állít jelöltet.

Toroczkai László pártelnök lesz a Mi Hazánk Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a 2022-es országgyűlési választásokon – közölték hétfőn.

Az önálló miniszterelnök-jelölt mellett mind a 106 választókerületben önálló képviselőjelöltet állít a Mi Hazánk, amely ezzel is azt üzeni, hogy "sem Gyurcsány Ferenc vagy embere, sem Orbán Viktor miniszterelnökségét" nem támogatják, egy harmadik utat kínálnak a választóknak.

“A balliberálisok kormányzása Magyarország gyors, a Fideszé pedig Magyarország lassú halálát jelenti” – fogalmaznak a miniszterelnök-jelölt bejelentésével kapcsolatos közleményben.

A párt sajtótájékoztatót is rendezett, ahol elhangzott, “a kétosztatú politikai rendszerben” ez párt az egyetlen, amely valami mást képvisel, mint a Fidesz, vagy “a balliberális tömb”. Toroczkai László hozzátette, hogy egy olyan pandémia zajlik a világszerte, ami egy új világrend kialakításához vezet, a Fidesz és a balliberális ellenzék pedig “ugyanazt a bénultságot képviseli".

A sajtótájékoztatón Toroczkai László pártja legfontosabb céljának a szuverenitás elvesztésével fenyegető államadósság-csapda elkerülését, illetve "a jelenleg nem létező" magyar nemzetgazdaság helyreállítását nevezte, a magyar emberek munkáján, illetve a magyar vállalkozások és a mezőgazdaság támogatásán keresztül.

A miniszterelnök-jelölt személyének megnevezése a Mi Hazánk szerint szándékosan esett március 1-re, mert ekkor van az évfordulója Horthy Miklós kormányzóvá választásának is.

A párt programját Dúró Dóra ismertette. Ezek többek közt a képviselők mentelmi jogának eltörlése, a szavazati jog írni-olvasni való tudáshoz kötése, szegregált oktatás, valamint „az iskolai homoszexuális propaganda” betiltása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Kisfiú, kezdődik az iskola!

Marabu Féknyúz: Kisfiú, kezdődik az iskola!

Kiképeztek több mint kéttucat önkéntest, de a kórházak egyelőre nem fogadják őket

Kiképeztek több mint kéttucat önkéntest, de a kórházak egyelőre nem fogadják őket

A világjárványban is ütésállónak bizonyult a nemzetközi műtárgypiac

A világjárványban is ütésállónak bizonyult a nemzetközi műtárgypiac