szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Amíg nem alakul ki a tanárok teljes immunitása, addig a középiskolákban maradjon online oktatás, az általános iskolákban pedig dönthessenek a szülők – kéri az Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom. Azt ígérik, hogy ha a döntéshozók nem fogadják el a kéréseiket, nem mennek be az iskolába április 19-én.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Halassza el a kormány az április 19-re tervezett kötelező jelenléti oktatás bevezetését, ha pedig ez nem történik meg, akkor a diákok ne menjenek iskolába – ezt kéri az egykori Független Diákparlamentből alakult Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom.

A Nem megyünk suliba április 19-től! Facebook-esemény leírásában arról írnak: mindannyian szeretnének már visszatérni a mindennapokba, de egy elhamarkodott iskolanyitással nem akarják a szüleik, nagyszüleik, tanáraik, osztálytársaik életét kockáztatni.

A kormánytól azt kérik, hogy a középiskolákban addig maradjon az online oktatás, amíg a tanárok teljes immunitása ki nem alakul. Az általános iskoláknál dönthessenek a szülők, hogy visszaengedik-e a gyerekeiket, aki pedig bemegy, azoknál biztosítsanak szellősebb elhelyezést. A védettséget még nem élvező tanárok pedig választhassák azt, hogy online tanítanak továbbra is.

Az érettségire készülésben már nem jelentene érdemi segítséget, ha az érettségi előtti két hétre kellene visszamenni az iskolába, főleg ha valaki az alatt fertőződik meg. Azt is érthetetlennek nevezték, hogy az iskolákban miért nincsen a boltokéhoz hasonló, négyzetméter alapú korlátozás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eddig nem is léteztek az euróbankjegyeken látható hidak, de most megépítették őket

Eddig nem is léteztek az euróbankjegyeken látható hidak, de most megépítették őket

Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte

Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte

Megint lefújták a női hokivébét, a magyarokat is érinti a döntés

Megint lefújták a női hokivébét, a magyarokat is érinti a döntés