szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A RTL Híradó riportja szerint volt ennél kedvezőbb ajánlat is, de Nemesi cégének pályázata több pontot kapott, így végül ők újíthatják fel a Szegedi Tudományegyetem jogi karának épületét.

Újabb 1,7 milliárd forintos közbeszerzést nyert a gazdaságfejlesztési kormánybiztos cége, közölte az RTL Híradó. Nemesi Pál 2019-ben a Fidesz támogatásával Szeged polgármesteri címéért is indult Botka Lászlóval szemben. Tavaly ősszel Orbán Viktor nevezte ki kormánybiztossá. Most a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának otthont adó épület felújítására nyert tendert építési vállalkozása, a FERROÉP Zrt. A RTL Híradó riportja szerint volt ennél kedvezőbb ajánlat is a felújításra, de Nemesi cégének pályázata több pontot kapott, így végül ők nyertek.

Nemesi cége nem először nyert állami pályázaton. Szintén 1,7 milliárdos közbeszerzést nyertek tavaly decemberben, és a Szegedi Tudós Akadémia 1,9 milliárdos beruházását is ez a cég kezdte el, ez azonban félbemaradt, az állam ugyanis nem adott pénzt a megnövekedett költségekre.

A helyi DK szerint a kormány így fizeti ki Nemesi Pált politikai szerepvállalásáért cserébe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!