szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az önkormányzatok pályázhatnak a pénzért, egy-egy település 1,5 milliót kaphat.

Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására, falvak önkormányzatai számára – jelentette be Gyopáros Alpár, modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. A Magyar falu programon belül meghirdetett pályázaton egy-egy önkormányzat legfeljebb 1,5 millió forint támogatási összeget igényelhet.

A kiírásra két hónap múlva lehet benyújtani az első pályázatokat. Onnantól az érintetteknek 30 napjuk lesz a beadott anyag véglegesítésére. Az utolsó benyújtási határidő július 18.

A támogatás célja, hogy az 5000 főnél kisebb állandó lakosságú településeknek segítséget nyújtson a nem kívánt állatszaporulat mérséklésére – tette hozzá a bejelentéshez Ovádi Péter, a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos. Úgy számolt, a keret 14 000 állat ivartalanítására elegendő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!