szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kábelvágás, váltóhiba, elromlott biztosítóberendezés lassítja a közlekedést Kőbánya felsőnél és Rákosnál.

Nem ez a legjobb nap azok számára, akik vonattal próbálnának a Keleti pályaudvarról Kelet-Magyarország felé haladni, vagy Szolnok, illetve Miskolc felől a Keletibe eljutni. A délelőtt Kőbánya felső és Rákos között kábelvágás miatt nem működött a biztosítóberendezés, Rákoson pedig váltóhiba lassította a forgalmat. Majd nem sokkal az után, hogy hírt adott a MÁV arról, hogy megjavították a berendezést és a délután fokozatosan helyreállhat a forgalom, újra tönkrement a biztosítóberendezés Kőbánya felsőn, valamint a Kőbánya felső-Rákos szakaszon.

A MÁV azt írta: a Budapest–Hatvan–Miskolc és a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon 30-50, esetenként 70-80 perccel is meghosszabbodik a vonatok menetideje.

A Keleti pályaudvar és Gödöllő között az egri Agria InterRégió vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak, a Keletiből 5 perccel később indulnak. A Keleti pályaudvarról a minden óra 35-kor induló vonatok nem közlekednek. A Gödöllőről a Keletibe óra 46 perckor induló vonatok nem közlekednek, az óra 16-kor induló vonatok óra 30-kor indulnak.

A sülysápi vonatok nem közlekednek, a Keleti pályaudvar–Szolnok, illetve Szolnok–Keleti közötti zónázó vonatok minden állomáson megállnak.

A Szolnok-Sülysáp felől érkező vonatok Rákosig közlekednek és onnan indulnak vissza. Rákosra az Agria InterRégió vonatokkal lehet eljutni, ott kell átszállni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!