szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Perceken belül elhárították a problémát.

Frissítés: Az Országos Kórházi Főigazgatóság a hvg.hu-val telefonon közölte, hogy 8 percre állt le reggel a rendszer, ami rajtuk kívül álló okból történt: tűzfalhiba volt. A szolgáltatás azóta zavartalanul üzemel.

Reggel több patika is jelezte, hogy nem tudnak receptre felírt gyógyszereket kiadni, mert nem lehet egészségügyi szolgáltatóként bejelentkezni az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) rendszerébe – írta a Telex. Egy gyógyszerész azt mondta a lapnak, hogy országos hibáról van szó.

A lap által megkérdezett gyógyszertárak azt közölték, hogy nem egy előre bejelentett karbantartásról van szó, ilyet korábban nem jeleztek nekik.

Az EESZT rendszere az elmúlt hetekben kétszer is megadta magát. A legsúlyosabb leállása akkor volt, amikor Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy lehet Pfizer-vakcinás oltásra jelentkezni az EESZT-ben és elérhetetlenné vált az időpontfoglaló része. Akkor az operatív törzs túlterheléses támadásról beszélt, később azonban Gulyás Gergely már azt is felvetette, hogy egyszerűen túl sokan próbáltak meg egyszerre időpontot foglalni az oltásra.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Országos Kórházi Főigazgatóság: A papírnak higgyen, aki ott más oltási dátumot lát, mint az EESZT-ben

Az AstraZeneca-vakcinával oltottak közül többen az eddig ajánlott 12 hét helyett 4 héttel az első oltás utánra kaptak újabb időpontot, miközben az EESZT-ben 12 hetes várakozás szerepelt. Az nem derült ki, hogy miért, azt viszont legalább tisztázta az Országos Kórházi Főigazgatóság, hogy ilyenkor az számít, amit az oltóponton kapott papírra írnak.