szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vízirendőrök kimentettek a Dunából az Erzsébet hídról leesett egyetemistát is.

Egy kétségbeesett édesanya hívta fel a rendőrséget május 12-én, hogy 16 éves speciális nevelési igényű fia elszökött otthonról, miután összevesztek – adta hírül a rendőrség Youtube-csatornáján.

Az anyuka annyit tudott elmondani a rendőröknek, hogy a zaklatott kamasz a Duna part felé indult el rollerrel. A rendőrök és a vízirendőrök több egységgel indultak a fiú keresésére, végül a vízirendőrök vették észre a rollerével a Duna partján üldögélő, zaklatott fiút, aki a rendőröket megpillantva menekülni kezdett. A rendőrök partra szálltak és biztonságba helyezték a fiatalt, amíg édesanyja és a mentők kiértek a helyszínre.

A rendőrség a videó alatt beszámolt arról is, hogy három nappal később, május 15-én késő este egy ember az Erzsébet hídról eddig ismeretlen körülmények között a Dunába esett. A vízirendőrök perceken belül megtalálták a vízben sodródó fiatalt, majd a hajóba emelték és a partra vitték. Az egyetemista fiút a mentők kórházba szállították.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!