szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzet szerint az akkor hatályos szabályzat szerint Karácsony nem taníthatott volna az egyetemen.

Reagált Karácsony Gergely nyelvvizsgája ügyében a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) a Magyar Nemzetnek. Az intézménytől ugyan nem idéz a lap, de állítják: megerősítette, hogy a tanársegédi munkakör betöltéséhez államilag elismert nyelvvizsga kellett volna, adjunktusként pedig az akkori szabályok szerint még oktatnia és publikálnia is kellett volna idegen nyelven Karácsonynak.

Mindezt a Magyar Nemzet szerint a Karácsony alkalmazása idején hatályos foglalkoztatási szabályzat bizonyítja, amelyet elküldött nekik az egyetem. A szabályzat részleteit azonban nem tárták az olvasóik elé, csak az abból általuk levont következtetéseket.

Karácsony Gergely 2000-ben az ELTE-n szerzett lektorátusi nyelvvizsgát, ami az akkori szabályok szerint elég volt a diplomája megszerzéséhez. Később egyetemi adjunktusként tanított a Corvinuson. Korábban azt írta erről Facebook-oldalán: „büszke vagyok rá, hogy volt olyan év, amikor az országos versenyen az első hat helyezettből öt az én tanítványom volt”.

A Magyar Nemzet kérte az ELTE-től is, hogy mutassanak nekik dokumentumokat Karácsony nyelvvizsgájáról, de az egyetem azzal hajtotta el őket, hogy a hallgatók és volt hallgatók személyes adatai nem számítanak közérdekből nyilvános adatoknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!