szerző:
MTI

A legutóbbi távmunka pályázat nyerteseinek listája a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium internetes oldalán érhető el.

A pályázatokat július 7-ig adhatták be cégek, intézmények, egyéni vállalkozók, azokat július végéig bírálták el. A kiírás szerint a pályázók fél évre dolgozónként legfeljebb 60 ezer forintos bérhez és járulékaihoz nyerhettek el támogatást. Ez egy-egy távmunkahely létesítéséhez 488.400 forintos támogatást jelent. További 50 ezer forintot nyerhettek el dolgozónként a távmunkához szükséges ismeretek elsajátításához, képzéshez.

A közzétett lista szerint mintegy 140 cég, intézmény, egyéni vállalkozó jutott hozzá a segítséghez. A legtöbb, negyvenkilenc távmunkahely létesítéséhez az OTP Garancia Rt. kapott bér- és képzési támogatást. A húsz, vagy e feletti munkahelyszámot hat nyertes pályázó vállalta. A tizenöt, vagy e feletti munkahelyszámhoz tizenhét pályázó nyert el támogatást. A többi nyertes pályázó tizenötnél kevesebb, gyakran csak egy távmunkahely létesítéséhez kért segítséget.

A húsz, vagy e feletti munkahely létesítését vállaló pályázók valamennyien budapestiek.  Az OTP Garancia Rt.-n kívül ebbe a körbe tartozik a Wit-SYS Rt., a HumánSoft Kft., a Bellresearc Kft., a Delta Elektronic Kft., az IT Kht.

A távmunkahelyeket létesítők között található körjegyzőség, községi polgármesteri hivatal, helyi vízmű, környezetvédelmi egyesület, utazási iroda. A támogatás bizonylattal történő elszámolás alapján, utólagos finanszírozással vehető igénybe.

Ez már a harmadik távmunka pályázat. Az elsőt az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal közösen írta ki a munkaügyi tárca, akkor még a számítástechnikai eszközök beszerzéséhez, az internet  használati költségekhez is támogatást nyerhettek el a pályázók. A  második és a jelenlegi pályázatot már önállóan írta ki a munkaügyi  minisztérium, az alkalmazás költségeit átvállalva, támogatást adva a képzéshez.

Karrier

Az otthonról végzett távmunka árnyoldalai

Az Egyesült Királyságban jelenleg körülbelül 8 millióra tehető azoknak a száma, akik otthonukban távmunkát végeznek. Bár az irodán kívüli munka a különböző vállalatok foglalkoztatási gyakorlatának rugalmasabbá válásával egyre népszerűbbé válik, egyes felmérések szerint - állítja a BBC tudósítása - a távmunkavégzésnek is jelentős árnyoldalai lehetnek.

Infinit Karrier

Távmunka a japán minisztériumokban

Kísérleti internetes programot indított a japán kormány: minisztériumi alkalmazottakat a jövőben távmunkában foglalkoztat. A program ötletgazdái a távmunka elterjedésétől a munkahelyi stressz csökkenését és a családi kötelékek megerősödését várják.

MTI Karrier

Kék könyv, távmunka, ösztöndíjas foglalkoztatás

A közelmúltban elkészült az alkalmi munkavállaláshoz használható kék könyv mintapéldánya; a munkaügyi tárca új pályázatokat ír ki távmunkahelyek létesítésére, illetve ösztöndíjas foglalkoztatásra - jelentette be László Boglár a csütörtöki szóvivői tájékoztatón.

Karrier

Létrejön a Távmunka Tanács, újabb távmunka pályázat

A Távmunka Tanács létrehozásának szabályairól rendelkezik a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter szeptember 1-jétől hatályos utasítása. A Munkaügyi Közlöny legújabb számában közölt utasítás szerint a testület az elnökön kívül nyolc tagból áll. A tagok a munkaügyi, az informatikai minisztert, az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói és munkaadói oldalát, illetve a Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központot képviselik, további három tag szakértőként vesz részt a tanács munkájában.

Karrier

Burány: nyolcvanezer távmunkahely jövőre

A magyarországi távmunkahelyek elterjedése a kormányzat reményei szerint követheti az internet-hozzáférések számának látványos felfutását. Idén a kormány 255 millióval segíti a távfoglalkoztatást.

hvg.hu Karrier

A távmunka pro és kontra

Az internet segítségével manapság már sokkal egyszerűbben megoldható a távmunka mint korábban. Mégis a munkaadók, s az alkalmazottak egyaránt bizalmatlanul szemlélik ezt a fajta foglalkoztatási formát. Nézzük meg, mely érvek szólnak a távmunka mellett, s melyek ellene.

Egészen érdekes profilképre váltott át a Facebook

Egészen érdekes profilképre váltott át a Facebook

Egyre nagyobbat kaszálnak a NER-közeli cégek az építőiparon

Egyre nagyobbat kaszálnak a NER-közeli cégek az építőiparon

A „vérfertőző femme fatale”, aki nem szabadult az ellenfelei propagandájától

A „vérfertőző femme fatale”, aki nem szabadult az ellenfelei propagandájától

Letiltotta a Facebook az ikonikus Led Zeppelin-lemezborítót

Letiltotta a Facebook az ikonikus Led Zeppelin-lemezborítót

Pokoli hőhullám éri el Európa nagy részét szerdán, 40 foknál melegebb idő várható

Pokoli hőhullám éri el Európa nagy részét szerdán, 40 foknál melegebb idő várható

Áfamentes tuningautó egy ilyen Abt Volkswagen Amarok

Áfamentes tuningautó egy ilyen Abt Volkswagen Amarok