Együttműködésre képtelen, összeférhetetlen dolgozó mérgezi a légkört munkahelyén? Jó tudni, hogy ezért akár fel is mondhat neki a munkáltató, az ideges munkatársakkal ugyanis nem halad a munka. De mi számít összeférhetetlen magatartásnak? Mikor jelent az összeférhetetlenség csupán kibúvót, hogy a munkáltató megszabadulhasson a nemkívánatos kollégától?

A munkavállalónak a munkaviszonyával kapcsolatos magatartása, a munkahelyi közösségbe való beilleszkedése éppen úgy, mint a munkatársakhoz való viszonya, munkaköre ellátására való alkalmassága körébe tartozik. Ezek alapján a vezető munkakört betöltő személy vezetői alkalmasságához sorolható egyebek mellett az is, hogy milyen munkahelyi légkört képes kialakítani. Ezért lehet felmondási indok az összeférhetetlen magatartás is, amint erre a Legfelsőbb Bíróság már több határozatában rámutatott.

A munka szabályai

Mi van a háttérben?
© sxc.hu
Érdemes megnézni, hogy milyen alapvető szabályoknak kell megfelelnie a munkavállalónak, ha munkát végez. A munkavállaló köteles az előírt helyen és időben munkára képes állapotban megjelenni, munkaidejét munkában tölteni, illetőleg ez alatt munkavégzés céljából a munkáltató rendelkezésére állni, munkáját az elvárható szakértelemmel és gondossággal, a munkájára vonatkozó szabályok, előírások és utasítások szerint végezni, munkatársaival együttműködni. Továbbá köteles munkáját úgy végezni, valamint általában olyan magatartást tanúsítani, hogy ez más egészségét és testi épségét ne veszélyeztesse, munkáját ne zavarja, anyagi károsodását vagy helytelen megítélését ne idézze elő. ( Mt. 103. Paragrafusa (1) bekezdés) - Ha ezeket valaki nem teszi meg, könnyen az utcán találhatja magát, ugyanis ezek könnyen bizonyíthatóak - véli Dr. Sipos Márta. A szabályok szerint munkáltatói rendes felmondás indoka csak a munkavállaló képességéivel, a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával összefüggő ok lehet.

Kibírhatatlan kolléga, avagy a nemkívánatos "elemek" eltávolítása

Dr. Sipos Márta szerint a munkáltató két okból küld el embereket összeférhetetlenségre hivatkozva: az első, amikor jogosan történik az elbocsátás, mert a dolgozó magatartása nem megfelelő, nem lehet vele együttműködni. A másik esetben viszont egy "dörzsöltebb" foglalkoztatóval állunk szemben, aki kijátssza ezt a jogi utat annak érdekében, hogy megszabaduljon egy nem kívánatos dolgozótól. Azt is érdemes tudni, hogy a munkáltató összeférhetetlenség címén könnyen meg tud válni a nem kívánatos kollégáktól, és bizonyítania sem nehéz: olyan beosztottakat keres, akik azt tanúsítják majd, hogy egyszerűen "képtelenség" együttdolgozni az illetővel - világít rá a visszaélésekre a munkajogász. Az összeférhetetlenséghez, a munkatársakkal való együttműködésre való képtelenséghez egyébként elegendő, ha a munkáltató azt bizonyítja, hogy a rossz munkahelyi hangulat jelentős részben a munkavállaló magatartására vezethető vissza.

Ha a dolgozónak a munkához, feladatai ellátásához való viszonya jelentősen romlott, és ez negatívan hatott a munkahelyi légkörre is, mint összefoglaló indokolás okszerűen képezheti a rendes felmondás alapját. Ebben az esetben a munkáltatónak bizonyítania kell, hogy a munkavállaló egy-egy feladat ellátását megtagadta.

Akkor is ehhez a "gyakorlathoz" nyúlnak a munkáltatók, ha kiderül a dolgozóról, hogy "túlságosan" becsületes, szabálykövető, de az a beosztott sem örvend nagy népszerűségnek, aki ragaszkodik a munkaügyi, munkavédelmi szabályok betartásához.

A munkáját kiválóan végző dolgozó munkaviszonyát nem lehet összeférhetetlenség miatt megszüntetni, hiszen a munkavállaló erélyes magatartása, az általa támasztott vezetői követelmények nem indokolják okszerűen munkaviszonya rendes felmondással történő megszüntetését.
Ha azonban a munkatársak, beosztottak nem hajlandók vele együtt dolgozni, amit az összeférhetetlen, a kollektíva érdekeit sértő, az Mt. 103. Paragrafusának c. pontja szerinti követelményekbe ütköző magatartása váltott ki, akkor lehetőség van a munkáltatónak a körülményeket tisztáznia kell és feltárni a konkrét tényeket. Amennyiben ez a magatartás bizonyítható, indokolt lehet a rendes - vagy rendkívüli felmondás. Ez az eset azonban Sipos Márta szerint nagyon ritka.

Tartalmi partnerünk a HR Portál. A cikk teljes szövegét itt olvashatja.

hvg.hu Karrier

Milyen a tökéletes lebőgés? Az álláskeresők bizarr pillanatai

Apró hazugságok az önéletrajzban: felértékelt nyelvtudás, vezetői állás egy nem létező cégnél, vagy éppen felmondás a főnökkel folytatott intim viszony miatt. Elbaltázott állásinterjú, ahol a jelentkező megnevettette, vagy éppen zavarba hozta a kiválasztást végző szakembert. Furcsa történetekből, vicces helyzetekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót.

Karrier

Titkok a kiszervezés körül

Manapság divatos stratégiai elem a vállalatok életében az úgynevezett „non-core” tevékenységek kihelyezése, vagyis az „outsourcing”. Ennek előnyeit és hátrányait vizsgáljuk két részes cikksorozatunkban mind a vállalat, mind pedig a munkavállaló szemszögéből. Mire figyeljünk, ha „outsourcing”-ra ítéljük a HR tevékenység részét vagy egészét? Tények és előnyök.

Karrier

Kiszerveznek, mi lesz velem?

Milyen változásokat hozhat az érintett munkavállalók életében az outsourcing? Mennyire lesznek elkötelezettek a változtatásra? Sorozatunk második részében erre keressük a választ.

hvg.hu Karrier

Pánik a cégnél: mitől retteghetünk?

Hogyan tudnak helytállni munkahelyükön a pánikbetegek? Miért titkolják a rájuk törő pánikrohamokat, és ki segít, hogy legyőzzék a krónikus szorongást? Magyarországon a lakosság negyede átélt már testi tünetekkel – heves szívdobogással, izzadással, olykor halálfélelemmel – járó rohamokat. A stresszes életkörülmények, a feszített munkatempó, a versenyhelyzet egyre több áldozatot követel. Pánik van. Kérdések és tények.

Elutasította az NVB Berki és Tarlós ajánlásainak az összehasonlítását

Elutasította az NVB Berki és Tarlós ajánlásainak az összehasonlítását

Kétszer tíz órára leállítják az egyik magyar bank sok szolgáltatását

Kétszer tíz órára leállítják az egyik magyar bank sok szolgáltatását

Katonákat küld Szaúd-Arábiába az Egyesült Államok

Katonákat küld Szaúd-Arábiába az Egyesült Államok

Amnesty International: tüntetőket kínoztak meg a hongkongi rendőrök

Amnesty International: tüntetőket kínoztak meg a hongkongi rendőrök

Jó poénnak tűnik a fotónkat ellenőrző algoritmus, csak ne lenne rasszista

Jó poénnak tűnik a fotónkat ellenőrző algoritmus, csak ne lenne rasszista

Nem titkolhatja tovább a kormány, mire adott milliárdokat a Századvégnek

Nem titkolhatja tovább a kormány, mire adott milliárdokat a Századvégnek