Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Szoftver- és hardverproblémák miatt gyakorlatilag kivitelezhetetlen határidőre a pénztárgépek "navosítása", az átállás időszakában piacra lépő trafikokról pedig nem tudni szinte semmit.
Jó eséllyel nem sikerül tartani az érintettek mindegyikének a pénztárgépek május elsejei "navosítási" határidejét, alapvetően számítástechnikai akadályok miatt. Az átállás ugyanis – nem meglepő módon – nem elhanyagolható számítástechnikai tennivalókat ró az érintettekre, amelyek megolása elviekben nem jelent(ene) komolyabb nehézséget, ám a gyakorlatban többhetes fejlesztést igényelnek, ami hosszabb tesztidőszakot is feltételez. A számítógépen alapuló gépeknél (idetartoznak a legnagyobb nemzetközi láncok, így diszkontok, hiperek és szuperek) mindenképpen hozzá kell nyúlni a szofverhez, ami anyavállalati szintű beavatkozást igényel – írja a Napi Gazdaság Online.
Emellett a pénztárgéphez olyan hardvert is illeszteni kell, ami "navosítja" a rendszert, ezt pedig le kell gyártani és engedélyeztetni is kell. A nyolc hónapos engedélyezési időszakot a jogszabály 15 napra rövidítette le, ám még mindig kérdés, hogy a gyártók képesek-e időben teríteni és engedélyeztetni az eszközöket, ráadásul mindezt a kereskedőknek hitelesíttetniük is kell.
További kérdéseket vet fel, hogy mi lesz a pénztárgépcsere időszakában induló új kereskedelmi képződményekkel, a koncessziós trafikokkal.
További részleteket itt lehet olvasni.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.