szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hirtelen 15 százalékot gyengült a bankpapír, az elmúlt egy évben nem járt ilyen mélyen.

Egy óra alatt 15 százalékos gyengülést szenvedett el a Spéder Zoltán nagyvállalkozó zászlóshajójának számító FHB ma a tőzsdén, a papírokat cikkünk megjelenésekor 580 forint alatt adták-vették, ami jóval alacsonyabb az egyéves negatív rekordnak számító 636 forintnál.

A trend hetek óta lejtmenetet mutat, és az FHB-részvények értéke még messze van a történelmi mélyponttól, a 2013 szeptemberi 305 forinttól.

Az Országgyűlés 24 óra alatt fogadta el a takarékszövetkezeti integráció szabályozásának módosításáról szóló törvényt, amelynek egyik kárvallottja Spéder Zoltán, és a hozzá köthető FHB-bankcsoport lehet. Tegnap a parlamenti szavazás után a tőzsdén felfüggesztették a papírok kereskedését, és lefújták a Takarékbank jövő hétre meghirdetett közgyűlését is.

A tőzsdei árfolyam vélhetően a napokban kitört bankárháború eseményeire reagál. Demján Sándor közvetlenül Orbán Viktor kormányfőhöz fordult, arra kérve a miniszterelnököt, hogy akadályozza meg 600 ezer ember kisemmizését. Demján az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnökeként szólalt meg, miután a hozzá közelálló érdekeltségek az elmúlt években kiszorultak a szövetkezeti hitelintézetek rendszerének irányításából, helyettük viszont az FHB Jelzálogbank Nyrt. korábbi és jelenlegi vezetői kerültek pozícióba. Demjánnal hasonló álláspontot foglalt el a Bankszövetség nevében Patai Mihály elnök is.

Ezek után hozták meg az FHB-ra nézve meglehetősen kedvezőtlen új szabályokat.

Lázár embereinek kisöprését alapozta meg Orbán törvénye

Befolyásos bankárok sora roggyanhat bele abba a törvénybe, amelyet az Országgyűlés gyakorlatilag 24 óra alatt fogadott el a takarékszövetkezeti integráció szabályozásának módosításáról. Az egyik kárvallott a Spéder Zoltánhoz köthető FHB-bankcsoport lehet, a parlamenti szavazás után a tőzsdén szinte azonnal felfüggesztették a kereskedést az FHB Jelzálogbank papírjaival.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ambrus Attila sohasem jár bankba, rossz az aurája

Ambrus Attila sohasem jár bankba, rossz az aurája

Orbán sokat tett azért, hogy a században először autokráciában éljen a földlakók többsége

Orbán sokat tett azért, hogy a században először autokráciában éljen a földlakók többsége

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak