szerző:
hvg.hu

A Ryanair bezárná két bázisát, a pilóták szerint ez a döntés kontraproduktív.

Az ECA európai pilótaszakszervezet felszólította a Ryanairt, hogy vonja vissza az eindhoveni és brémai bázisok bezárásáról szóló döntését, szerintük a döntéssel csak a sztrájkokat akarja megtorolni az cég - írja az Airportal.hu az ATWonline-ra hivatkozva.

Az ír diszkont légitársaság október elsején, a profit-előrejelzés mértékének csökkentésével egy időben jelentette be, hogy bezárja a hollandiai Eindhovenben, valamint a németországi Brémában működő bázisait, és csökkenti a Niederrheinben (Weeze Airport) állomásoztatott gépei számát. A két bázis bezárására a tervek szerint november 5-től kerül sor, a jelenleg Eindhovenben ás Brémában állomásozó összesen hat gép új bázisát még nem közölte az ír fapados, mint ahogy azt sem lehet tudni, hová kerül a kapacitáscsökkentéssel sújtott Weeze-ből két Boeing 737-800-as.

Dirk Poloczek, az ECA elnöke a szakszervezeti vezetők Bécsben tartott találkozója után azt mondta, a Ryanair vezetése által tanúsított magatartás konfrontatív és kontraproduktív. Poloczek szerint nehéz elképzelni, hogy gondolja a vezetés, hogy egyezségre tud jutni velük, miközben ilyen fenyegetések lógnak a levegőben.

Az ECA vezetőjének nyilatkozatára Kenny Jacobs, a Ryanair vezető marketingese reagált, szerinte az érdekképviseletek csendben tűrik, ha a Wizz Air, a Norwegian vagy a Lufthansa zárja be valamely bázisát, esetleg vissza vesz a kapacitásokból, míg a Ryanairnél nem ilyen együttműködőek az érdekképviseletek.

Szerinte a két bázis bezárása és a németországi gépek számának csökkentése szükségszerű válasz a kedvezőtlen piaci környezetre, és már korábban figyelmeztettek, ha tovább emelkednek az olajárak, vagy a jegyárak mennek lejjebb, nem tudják tovább elkerülni néhány bázis bezárását és a kapacitások megnyirbálását Németországban és az EU más államaiban. Hozzátette, visszautasítanak minden valótlan vádat, amit a Lufthansa pilótái hoznak fel ellenük az ECA mögé bújva.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Levizelték, zaklatták és megalázták – perel Mariah Carey asszisztense

Levizelték, zaklatták és megalázták – perel Mariah Carey asszisztense

Nyaki fájdalmai miatt visszavonul Douchev-Janics Natasa

Nyaki fájdalmai miatt visszavonul Douchev-Janics Natasa

Nem fogadták el a cég ajánlatát, sztrájkba lépnek a győri Audi dolgozói

Nem fogadták el a cég ajánlatát, sztrájkba lépnek a győri Audi dolgozói

Bűzös lé folyik a kukásautókból a II. kerületben

Bűzös lé folyik a kukásautókból a II. kerületben

Hollik Istvánt jelöli elhunyt képviselője helyére a Fidesz

Hollik Istvánt jelöli elhunyt képviselője helyére a Fidesz

„Az ostobaság nem mentség” – Lakner Zoltán reagált a köztévé melegek „kigyógyításáról” készült műsorára

„Az ostobaság nem mentség” – Lakner Zoltán reagált a köztévé melegek „kigyógyításáról” készült műsorára