szerző:
HVG

Generációról generációra átörökíthető ékszerekben gondolkodik Nagyné Ráski Orsolya és Nagy Dániel. A házaspár 1999-ben indította el saját műhelyét, a Splendor azóta világszerte csaknem 60 díjat nyert el különleges ékszereivel.

„Egyszer egy amerikai filmproducer talált meg minket azzal, hogy rubingyűrűvel szeretné meglepni a feleségét. Elmondtam, hogy ebben a drágakőfajtában akad olyan, amelyikben fény hatására csillagforma tűnik fel, és van belőle egészen átlátszó is. Pedig soha nem láttam ilyet, de bíztam magamban, hogy rátalálhatok” – meséli Nagy Dániel, aki utána feleségével két és fél évig, a világ minden táján kutatta a köveket. A házaspár budakeszi műhelyében sok olyan vevőről is mesélt a HVG-nek, akik olyannyira hálásak voltak a különleges bánásmódért, hogy meghívták őket az esküvőjükre, családi eseményekre, és idővel az életük részévé váltak – hasonlóan az ékszerekhez, amelyeket nekik készítettek.

A műhelyben előkerül egy doboz is, különleges kövekkel, gyöngyökkel. Ezek közül az egyik, a tahiti gyöngy belátható időn belül elérhetetlenné válik, a globális felmelegedés miatt gyakorlatilag megszűnik a termőhelye.

A Splendor történeteit a HVG eheti számának mellékletében olvashatja, akárcsak cikkünket a XX. századi művészekről, akik miközben korszakalkotó műveikkel kápráztatták el rajongóikat, a szépségipar formakultúráját is újjáalakították.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Meryl Streep nagymama lesz

Meryl Streep nagymama lesz

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Kávészünet, teaidő - recept

Kávészünet, teaidő - recept

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

"A csillivilli kórházakban olykor gumikesztyűre sem futja"

"A csillivilli kórházakban olykor gumikesztyűre sem futja"

Magyar „boszorkány” ölhetett Ausztriában

Magyar „boszorkány” ölhetett Ausztriában