szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyorsan terjedő új vírus miatt a Kínában üzemelő Starbucks kávézók fele nem nyit ki. A Toyota gyártósorai is leállnak.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Az új koronavírus gyors terjedése, illetve alkalmazottainak védelme érdekében határozatlan ideig zárva marad 2000 Starbucks kávézó Kínában – írta a BBC. Az ázsiai országban 4300 ilyen egység működik, az amerikai után ez a második legfontosabb és legnagyobb piaca a vállalatnak.

A kínai Starbucksok bezárása a hétvégén kezdődött, de akkor még pár üzletre került lakat, és csupán néhány városban hoztak ilyen döntést. A McDonald's öt településen zárta be üzleteit.

Ugyancsak a fertőző koronavírus miatt tett lépéseket a Toyota is – írta a Japan Times. A cég azt közölte: a Kínában zajló munkákat február 9-ig felfüggesztik, hogy elejét vegyék a kórokozó további terjedésének. Az autógyártó emellett azt kérte alkalmazottaitól, hogy csak akkor utazzanak, ha ez feltétlenül indokolt, Hupej tartományt viszont kerüljék el.

Kínában több nagyvállalt is hasonló intézkedésekkel segíti a hatóságok munkáját. Egyes cégeknél kevesebb ideig tart a munkaidő, az üzletek pedig hamarabb zárnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balla István - Vándor Éva Élet+Stílus

Egy világjárvány küszöbén állunk, ez most már tény

Állati forrásból, feltehetően denevérektől ered a világszerte pánikot okozó új koronavírus, de még véletlenül sem jó ötlet emiatt kiirtani őket. A koronavírusokkal foglalkozó magyar szakértő szerint az olyan mutációk, amelyek a mostanihoz hasonló helyzethez elvezetnek, extrém ritkák. Viszont a gazdaváltást mi, emberek tettük lehetővé.