szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 370 lelkes békési zsákfalu 250 millió forintot nyert a Területfejlesztési Operatív Programban még 2017-ben, most hirdettek kivitelezőt.

Pusztaottlaka másfél milliárd forint támogatást nyert 2017 és 2020 között, ezek egyike a kerékpáros túraközpont, amelynek kivitelezőjét most hirdették ki. A 250 millió forintot a Szent György – Jövő Építő és Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület kapta a beruházásra három évvel ezelőtt. A civilszervezetet 2011-ben alapították, egyik alelnöke jelenleg is Simonka György testvére.

A közbeszerzést még májusban írták ki, a beruházás kivitelezője a Pronergy Kft. lesz, a kiírás szerint 203 millió forintot kap a túraközpontra. A cég a közbeszerzési adatbázis szerint évekig nem nyert közbeszerzést, 2015-2016-ban viszont több tenderen is befutó volt. 2014-ig a vállalkozás tulajdonosa a cecei politikus rokona volt, akit szintén megvádoltak a Simonka Györgyöt is érintő költségvetési csalási ügyben. Azóta a cég gazdát cserélt.

Három évvel ezelőtt a 24.hu csodálkozott rá kerékpáros tervekre, mivel a zsákfalut nem kötik össze a szomszédos településekkel kerékpárutak. Helyiektől úgy tudjuk, hogy ilyenek továbbra sem épültek a falu körül. A most startoló beruházás keretében megépítenek egy 200 négyzetméteres épületet, egy 500 négyzetméteres tanpályát, egy 3000 négyzetméteres gyakorlópályát és néhány szabadtéri fitneszeszköz is lesz a centrumban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A korábbi nátháktól is függ, milyen lefolyású valakinél a Covid-19

A korábbi nátháktól is függ, milyen lefolyású valakinél a Covid-19

100 éven át tart a most induló magkutatás, melyhez -196 Celsius-fokra is szükség lesz

100 éven át tart a most induló magkutatás, melyhez -196 Celsius-fokra is szükség lesz

Új külgazdasági céget alapít a kormány

Új külgazdasági céget alapít a kormány