szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A békemeneteket szervező alapítvány mellett komoly összeghez jutott az Edda mögött álló cég, de Szijjártó Sarolta munkahelyének is leesett 20 millió forint.

Nyilvánosságra hozta a Szerencsejáték Zrt. a legújabb támogatási listáját. A legnagyobb kedvezményezett a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány lett, a 24.hu cikke szerint 551 millió forint szponzorációs támogatást kapnak. Az alapítvány kurátorai között található Vitézy Dávid, és Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezére is. (Szerkesztői megjegyzés: Előzőleg tévesen állami cégnek írtuk a Hungexpót, pedig már nem az.)

A békemenetek szervezője, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF) sem járt rosszul, 100 millió forintot kapnak a Szerencsejáték Zrt.-től. Nem az első eset, hogy pénz áll a házhoz tőlük, tavaly is kapott a CÖF 70 millió forintot.

Az Edda mögött álló P. Management Kft. is a listára került, kapnak 78,7 millió forintot, szponzorálási szerződésben. Az, hogy zenekarokhoz köthető cégek nyernek, nem meglepetés: az áprilisi összesítés szerint Kovács Ákos előadó-művészettel foglalkozó cégével, a Fehér Sólyom Bt.-vel is aláírtak egy kontraktust 40 millió forint értékben.

A májusi adatok között bukkant fel a Truck Race Promotion Rendezvényszervező Kft. neve, amely 20 millió forint támogatást nyert el. A cég onnan lehet ismerős, hogy 2015 óta ott dolgozik a külügyminiszter testvére, Szijjártó Sarolta, 2017-től pedig a vállalkozás operatív igazgatója. Már korábban is adott pénzt a Szerencsejáték Zrt. a Truck Race-nek: 2016-ban 5 millió forinttal, 2018-ban már 71 millió forinttal, tavaly pedig 5 millió forinttal támogatta őket az állami cég.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fidesz: Szájer az egyedüli helyes döntést hozta meg

Fidesz: Szájer az egyedüli helyes döntést hozta meg

A Brexit nem várt mellékhatása: vége a hosszú nyaralásoknak

A Brexit nem várt mellékhatása: vége a hosszú nyaralásoknak

Egy háziorvos és egy főnővér is meghalt koronavírusban

Egy háziorvos és egy főnővér is meghalt koronavírusban