szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A Budapest Airport iránt is érdeklődő Indotek nem akar irányító többséget szerezni a szállítmányozási vállalatban.

A Mid Europa Partners megállapodást kötött a Trevelin Holding Zrt.-vel, az Indotek csoport tagjával, hogy eladja nekik a Waberer's International Nyrt. részvényeinek 24 százalékát és vételi opciót biztosít az Indotek számára a fennmaradó 47,99 százalékos tulajdonrészének megvásárlására - közölték hétfőn.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent közleményben a Waberer's azt írta, hogy

a tranzakció a szokásos versenytilalmi eljárás nyomán várhatóan 2021 első negyedévének végéig zárul le.

A közlemény idézi Erdélyi Barnát, a Waberer's vezérigazgatóját, aki szerint a tranzakcióval elismerik a Waberer's vezető pozícióját, mint stratégiai fontosságú fuvarozási, raktározási és biztosítási szolgáltató Magyarországon és Európában, egyben várják az Indotek támogatását restrukturálási programjuk befejezésében.

Az Indotek Group hétfői közleményében azt írta, hogy üzleti stratégiájának részét képezi, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt nehéz gazdasági helyzetbe került vállalatokba fektet, tőkehelyzetüket rendezi, átstrukturálja és növekedési pályára állítja, ezzel növelve értéküket.

Az Indotek hosszú távú stratégiai befektetésként tekint az üzletrészre, de irányító többséget nem kíván szerezni a vállalatban, az opciós jogot elsősorban iparági tapasztalattal rendelkező szakmai befektetőknek fogja értékesíteni.

A magyar-amerikai tulajdonban működő Indotek Group legutóbb - májusban - az Appeninn Nyrt. ingatlanalapban szerzett meghatározó tulajdonrészt, előtte pedig a Budapesti Gellért szálló megvásárlását jelentette be, a csoport vezérigazgatója és többségi tulajdonosa Jellinek Dániel.

Ugyancsak nemrég megjelent, megerősített sajtóértesülés szerint a csoport szeretné megszerezni a Budapest Airportot is, bár a ferihegyi repülőteret üzemeltető cég tulajdonosai egyelőre azt nyilatkozták, hogy nem kívánnak megválni befektetésüktől.

Az idei második negyedévben 33,1 százalékkal 115,5 millió euróra csökkent a Waberer's International Nyrt. bevétele, rendszeres nettó vesztesége pedig a tavalyi 9,1 millió euróról 14,6 millió euróra nőtt - közölte a cég a (BÉT) honlapján augusztus elején. A nemzetközi pénzügyi szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi jelentés szerint a féléves nettó veszteség a tavalyi 13,6 millió euróról 17,2 millió euróra nőtt.

A bevétel eközben 354,9 millió euróról 289,3 millió euróra csökkent, 18,5 százalékkal esett vissza.

A visszaesést a Waberer's részben a járvány hatásaival magyarázta. A jelentés szerint Erdélyi Barna vezérigazgató a társaság egyik legnehezebb időszakának nevezte az idei második negyedévet. A rendkívüli helyzet miatt a Waberer's csökkentette a költségeit, és megváltoztatta az üzleti modelljét a nemzetközi fuvarozásban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Nagy étvágya lett az Indoteknek

Az Indotek Group azt tervezi, hogy a következő néhány évben felvásárolja a rendkívül nyomott árú csarnokokat és...

Többször is havazni fog a jövő héten

Többször is havazni fog a jövő héten

A biológia egyik legnagyobb rejtélyét oldották meg a mesterséges intelligencia segítségével

A biológia egyik legnagyobb rejtélyét oldották meg a mesterséges intelligencia segítségével

Beintettek a georgiai republikánusok Trumpnak

Beintettek a georgiai republikánusok Trumpnak