szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Öntvénygyártáshoz és megmunkáláshoz szereztek be gépeket eltúlzott áron egy olyan ügy vádlottjai, amelyben az OLAF is vizsgálódott, a magyar ügyészség pedig most adta be a vádiratot.

EU-s támogatás jogosulatlan igénybevétele miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Főügyészség egy olyan ügyben, amelyet az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is vizsgált.

Az egyik vádlott egy alumíniumöntvények gépi megmunkálásával foglalkozó cég ügyvezetője volt, aki a cég a tevékenységéhez szükséges gépeket egy lichtensteini székhelyű értékesítő cégtől szerezte be. A lichtensteini cég képviseletében a másik vádlott tárgyalt az árakról.

A vádirat szerint két férfi elhatározta, hogy valótlan árajánlatok alapján, eltúlzott összegekre fognak pályázni. Így öt alkalommal a szokásos piaci árat meghaladó áron szereztek be szerszámgépeket, úgy, hogy a beszerzés utólagos finanszírozásához vissza nem térítendő európai uniós támogatást vettek igénybe. Az okozott vagyoni hátrány 272 millió forint, ebből közel 70 millió forint megtérült.

A Fővárosi Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a két férfi ellen. Az ügyészség azt kérte, hogy a bíróság letöltendő börtönbüntetésre és pénzbüntetésre ítélje a vádlottakat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szupergyors az első zöld rendszámos McLaren sportkocsi

Szupergyors az első zöld rendszámos McLaren sportkocsi

Nézők előtt rendezik a Forma-1-es Monacói Nagydíjat

Nézők előtt rendezik a Forma-1-es Monacói Nagydíjat

Dárdai Petry Zsolt elbocsátásól: Kemény, ami történt

Dárdai Petry Zsolt elbocsátásól: Kemény, ami történt