szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több művész és híresség állt ki videóüzenetben a civilek mellett. Ahogy fogalmaznak, azért tették ezt, mert az írókhoz, zenészekhez vagy színészekhez hasonlóan a civil szervezeteknél dolgozók is azok helyett szólnak, akik nem tudják a hangjukat hallatni.

"Mindannyian azt szeretnénk, hogy Magyarország öntudatos társadalom legyen, ahol az állampolgárok szabad akaratukból szabadon kinyilváníthatják véleményüket, felelősen és szabadon cselekedhetnek, kiállhatnak magukért és egymásért, beleszólhatnak a dolgok alakulásába és megvédhetik jogaikat. Aki a civileket támadja az minket támad" - fogalmaz a több mint száz művész és közismert személyiség által aláírt petíció. Az aláírók között van Csákányi Eszter, Dragomán György, Hajós András és Kiss Tibor is, akik egy-egy rövid videóban magyarázzák el, miért tartják fontosnak a civil szervezetek munkáját.

A kezdeményezők várják mindenki csatlakozását, aki egyetért a petícióval, és elutasítja a civil szervezetek elleni támadásokat. Fischer Ádám pedig külön üzenetet küldött a kezdeményezéssel szimpatizálóknak. A karmester immár hagyománynak számító közös éneklésre invitál mindenkit a Szabadság térre, június 20-án, 19 órakor, ahol ezúttal nem csak az Európa melletti kiállás, hanem a civil szervezetek itthoni zaklatása elleni tiltakozás is az esemény apropóját adja majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bicsérdi Ádám Élet+Stílus

Hajós András: "Megértem a kollégáimat, akik a Tényeknél dolgoznak, és hisznek benne"

Az itthoni televíziózás félős, és csak külföldi műsorötleteket másol gondolkodásmód helyett - állítja a Dalfutárral szakmai és közönségsikert arató Hajós András, aki állampolgárként rohamot kap a Tényektől, de szerinte ettől még nem kell állatokként kezelni a máshogy gondolkodókat. Hajós szerint az ország most olyan állapotban van, hogy a politikusok helyett helytelenül a tévésektől vagy művészektől várjuk a megoldásokat.

Agrárminisztérium: Legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak

Agrárminisztérium: Legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak

Újabb páratlan leletet, érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben

Újabb páratlan leletet, érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben

Lenyűgöző videón a füstöt okádó Etna

Lenyűgöző videón a füstöt okádó Etna