szerző:
hvg.hu

Ügyesen meglovagolja az HBO az országgyűlési választások utolsó nagy hajráját. Felépítettek egy kamu weboldalt az Aranyélet című sorozat Miklósi Jankája számára, aki egy Duna-menti település polgármestere akar lenni.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Ónodi Eszter karaktere, az Aranyélet Miklósi Jankája városvezetői babérokra tör, Szentvázsony polgármesteri címére pályázik. El is indította politikai kampányát, az HBO által bravúrosan felépített weboldalán olvashatjuk programpontjait, és megnézhetjük a kampányvideóját is.

A közhangulatot kihasználva ezzel harangozza be az HBO a saját gyártású sorozatának ősszel érkező harmadik évadát, amely vállaltan közéletibb témákkal fog foglalkozni az eddigi részekhez képest. A kampányvideóban a széria többi simlis szereplője is feltűnik, többek között a Miklósi Attilát alakító Thuróczy Szabolcs, valamint a Janka és Attila fiát játszó Olasz Renátó is szól néhány jó szót a polgármester-aspiráns érdekében.

Persze, aki ismeri a sorozatot, az tudhatja azt is, hogy a "függetlenül, tiszta lappal" szlogennel kampányoló Miklósi Jankának az érdekei mindennek elmondhatók, csak éppen tisztának nem. Ettől még épp oly ügyesen hazudik a kisfilmjében, mint egyes politikusok, és éppen azokon a területeken szeretne fejlesztéseket elérni, amelyek a valóságban is a korrupció melegágyai: közvilágítás, szemétszállítás, a kikötő felújítása.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!