szerző:
-gd-
Tetszett a cikk?

A nagy hagyományú Erkel Diákünnepeket (EDÜ) is elérte a kormányzati megrendszabályozás.

“Új szellemi és kulturális megközelítésre van szükség a harmadik kétharmad után, és mi tagadás, szeptembertől nagy változások előtt állunk” – ezt mondta Orbán Viktor Tusványoson, a nagy kultúrharc kellős közepén.

A kormányközeli Magyar Időkben azóta rendszerint feltűnik egy-egy ilyen a témájú jegyzet Szakács Árpád tollából, aki legutóbb meg is magyarázta, mi a baj például a gyulai Erkel Diákünnepekkel: az, hogy a 30Y segíti a rendezvény létrejöttét, meg hogy Kiss János főszervező a diákokra komoly “veszélyt” jelentő arcokat is meghívott, olyan neveket, mint Grecsó Krisztián, Jordán Tamás vagy Karafiáth Orsolya. Ez pedig nyilvánvaló hiba, Szakács meg is magyarázza, miért:

Hiszen biztosan a diákok is epekedve várják a balliberális világ felkent papjainak igehirdetését

És lám, a megrendszabályozás csak elért Gyuláig is: a helyi Alföldiblog számolt be róla, hogy a város képviselő-testülete, Görgényi Ernő polgármesterrel az élen gyakorlatilag leváltja Kiss János főszervezőt. “Azt a Kiss Jánost, aki remek szakember, hiszen korábban a 48-as klubot működtette Gyulán, illetve számos zenei, kulturális projektben vett részt” - szól a blogbejegyzés vonatkozó mondata.

Mi megálmodtunk és összeraktunk egy EDÜ-t, 14 neves zenekarral, Bérczesi Robi által megírt EDÜ himnusszal és rengeteg újszerű programelemmel. Ezt az álmot mások álmodják tovább....Sok sikert hozzá! EDÜ persze lesz, mi az álmainkat és tapasztalatainkat pedig eltesszük emlékbe

- írta a Facebookon a döntés után Kiss.

Hát, így.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mitől és mennyire lehet ma okos egy otthon? Kipróbáltuk a Xiaomi rendszerét

Mitől és mennyire lehet ma okos egy otthon? Kipróbáltuk a Xiaomi rendszerét

Újabb vidéki településen próbálkoznak a kulturális élet átszabásával

Újabb vidéki településen próbálkoznak a kulturális élet átszabásával

Mohamed szaúdi trónörökös rendelte el Khashoggi meggyilkolását

Mohamed szaúdi trónörökös rendelte el Khashoggi meggyilkolását