szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A területfoglaló egy berlini művész, földdarab szerinte egy négyzetméternyi szabadságot, menedéket és boldogságot jelent.

Újabb területet foglalt el Arcadia nagykövetsége, ezúttal Magyarországon – szúrta ki a 444. A nagykövetség sajtóközleményében tudatta, hogy október 16-án elfoglalták egy Vértesacsához közeli földterület egy részét – egészen pontosan egy négyzetmétert. Ez az egy négyzetméter így már Arcadiához tartozik.

Azt írják, október 16. után egyetlen nemzet sem formálhat igényt erre a földdarabra, maga Magyarország sem. Minderről természetesen a magyar kormányt is tájékoztatták.

Az akció mögött egy berlini művész, Peter Kees áll: a társadalomkritikus projektjeiről ismert művész még 2006-ban alapította meg Arcadia nagykövetségét, és azóta foglal el egy négyzetméteres területeket európai országokból. Németország mellett többek között Ausztriában, Olaszországban, Hollandiában, Finnországban, Belgiumban és Csehországban is jelölt már ki területet Arcadia számára, melyeket kivont az adott ország fennhatósága alól.

A projekt honlapja szerint ezek a földdarabok egy négyzetméternyi szabadságot, menedéket és boldogságot jelentenek, az akció célja, hogy kérdéseket vessen fel az egyének és közösségek számára ideális állam formájáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Extra A Nő BrandChannel

Elképzelt élet a New York-i felhőkarcolókban - Egy magyar képzőművész bátor projektje

Schmied Andi egy három hónapos művészeti rezidenciaprogramon vett részt New Yorkban, és mint a legtöbb turista, ő is felment az Empire State Building tetetjére. A látvány egyfelől lenyűgözte, másfelől azon kezdett el gondolkodni, hogyan juthatna be azokba a felhőkarcolókba, amelyekről látszódik a Central Park is. Erre azonban csupán egyetlen mód adódott.

EU-csúcs: terítéken az oltási folyamat felgyorsítása

EU-csúcs: terítéken az oltási folyamat felgyorsítása

Bosszúból szivárogtathatták ki a Barátok közt befejezését

Bosszúból szivárogtathatták ki a Barátok közt befejezését

45 éves a VW Golf GTI, idő előtt kiszivárgott a jubileumi modell

45 éves a VW Golf GTI, idő előtt kiszivárgott a jubileumi modell