szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közéleti kérdésekről beszélt egy interjúban Nagy Feró, aki szerint az ellenzéknek nem az a dolga, hogy mindig, mindenben ellentmondjon a kormánynak, ehelyett egyeztetni kéne. Ezzel szemben a Fidesz megteheti, hogy nem egyeztet egy-egy döntése előtt, hiszen kétharmaduk van, ez pedig sok mindenre feljogosítja őket.

Aki még egyszer „hülyeséget” ír a magyar egészségügyről, azt nyakon vágja: ezt írta a Facebookon Nagy Feró február elején térdműtétje után. A bejegyzéssel kapcsolatban a 24.hu-nak adott interjúban elmondta: ő is félt, azt hitte, neki kell majd vinni a szikét, a csavarhúzót meg a röntgengépet.

"Nagyon régóta halljuk ezeket a szörnyű történeteket az egészségügyről. Az hogy minden rossz, egész egyszerűen nem igaz. Csak szerettem volna megosztani az általam tapasztalt pozitív dolgokat. Lehet, azt kellett volna írnom, hogy szörnyű volt és akkor mindenki megnyugodott volna."

Az énekes a lapnak elmondta: tudja, hogy azt mondják róla, „Fidesz-bérenc”, meg azt is, hogy „mi mindent csinál meg Orbánnak, politikai megrendelésre írja a dalokat” – ám felteszi a kérdést, hogy ki van a másik oldalon, ki az, akit követni lehet. Nagy Feró ezután meg is válaszolja a saját kérdését: Schiffer András. Úgy véli, habár Schiffer egy ideje távol tartja magát a politikától, szerinte a háttérben nagyon is aktív.

Visszatér majd. Most csak egy időre kiszorították, épp azért, mert ha nem ért egyet azzal, hogy az egész egészségügy egy nagy szar, baja lesz belőle. Ő pedig nem hajlandó azt állítani, hogy minden, amit Orbán tesz, rossz. Ezt én is eljátszottam még 1991-ben, amikor ős-SZDSZ-esként bejelentettem, hogy kormánypárti vagyok

– mondta, és hozzátette:

A rendszerváltáskor naivan azt gondoltuk, konstruktív ellenzék leszünk: ha nem értünk egyet valamivel, jelezzük és megbeszéljük. Azt hittem, kommunisták és nem kommunisták mind együtt menetelünk majd egy szép új Magyarországért. Ehhez képest ott volt egy kormány, amelyik azt sem tudta, merre van a fék vagy a gáz. Erre nekirontott az egész SZDSZ, miközben épp hogy segíteni kellett volna őket. Ebből lett elegem.

A Beatrice frontembere szerint az ellenzéknek nem az a dolga, hogy mindig, mindenben ellentmondjon a kormánynak, ehelyett beszélgetni, egyeztetni kéne. Szerinte azonban a Fidesz megteheti, hogy senkivel nem egyeztet egy-egy döntése előtt, hiszen „kétharmaduk van, ez pedig sok mindenre feljogosítja őket, akár erre is”. Éppen ezért úgy gondolja, a Fidesz a médiával is azt tesz, amit akar, így természetes, hogy övék a köztévé. „És végre van jobboldali sajtó” – teszi hozzá, ugyanakkor szerinte az nem minősül korrupciónak, hogy ha van egy munkája, akkor az egyik haverját bízza meg vele. „Ha együtt érettségiztünk, van közös múltunk, megbízom benne. Az nem korrupció.”

Az énekes letette a voksát a Fidesz mellett, mint elmondta: nem tud a baloldalon senkit, akire fel tudna nézni.

Egy korábbi nyilatkozatára utalva elmondta: a mai napig tart a szélsőjobb előretörésétől, elég öreg, hogy tudja, nehezen hihet annak, aki egy ideig vallott valamilyen eszmét, majd később egy másikat. Bár ezt Orbán Viktor is többször megtette, Nagy Feró úgy érzi, nem veheti a bátorságot ahhoz, hogy a vezető döntéseiről véleményt mondjon.

Ő irányít, ha így látta jónak, azt el kell fogadni. Nyilván tudta, mikor minek van politikai realitása. Ezért ő a főnök

– mondta a lapnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rovarcsípés miatt történhetett súlyos buszbaleset Borsodban

Rovarcsípés miatt történhetett súlyos buszbaleset Borsodban

A Honvédkórház orvosa szerint egyre fiatalabbak kerülnek súlyos állapotba a koronavírus miatt

A Honvédkórház orvosa szerint egyre fiatalabbak kerülnek súlyos állapotba a koronavírus miatt

A szolgálati jogviszony miatt nem dolgozhat tovább együtt Dézsi Csaba András és a felesége

A szolgálati jogviszony miatt nem dolgozhat tovább együtt Dézsi Csaba András és a felesége