szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Túl sok kihívás vár az OSZK leendő főigazgatójára, ezért még az is lehet, hogy egy igazi szakember lesz a befutó a posztra, írja a HVG.

Túl sok a kihívás, ezért, a Petőfi Irodalmi Múzeummal ellentétben, nem vonzó az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) vezetői posztja a NER kiemelt kultúrharcosainak, írja a friss HVG. A nemzeti könyvtár főigazgatói posztjára a legesélyesebb az a Hammerstein Judit lehet, aki korábban a Balassi Intézetet irányította, de a kormánypárti sajtó támadásai miatt, melyek szerint szinte csak nemzetidegen-sorosista kutatókat hívnak az intézetekbe, távoznia kellett. Most visszatérhet, és szép feladatot kapna: az OSZK tőkehiányos, le van pusztulva, le van maradva a digitalizálással. A budai Vár rekonstrukciója sem segíti a könyvtár életét, ahogy költözés jelentette kihívás is jelentős lesz. Persze Hammersteint kiütheti egy Kásler-hátszéllel érkező jelölt.

További részletek az e heti HVG-ben olvashatóak!

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

A mai ötvenesek már mások: de mi változott?

A mai ötvenesek már mások: de mi változott?

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban