szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Emlékszik meg arra a politológusra, aki néhány évvel ezelőtt Skype-on próbált interjút adni a BBC-nek, mire a két kisgyereke berontott a dolgozószobába, és ellopták apjuk elől a show-t? Nos, ma már elég sokan vagyunk, akik átérezhetjük Robert E. Kelly helyzetét. A férfi ismét interjút adott, de ezúttal a családja is csatlakozott hozzá.

Minden rendben lesz
Annyi baljós hír van manapság, hogy mindenki vár valami jobbra, biztatóra. Így vagyunk ezzel mi is: nem dobja fel sem a home office-ban, sem a szerkesztőségben ülő újságírót a helyzet, amikor jóformán csak bajokról szóló információkat kap. Pedig van azért olyan is, aminek örülni lehet, ami megnevettet, vannak remek kezdeményezések, példaértékű kiállások. Ezeket gyűjtjük ebben a cikksorozatban.
Friss cikkek a témában

Az amerikai külpolitikai szakértő 2017-es BBC-s bejelentkezésére valószínűleg sokan emlékeznek, de bizonyára keveseknek maradt meg, hogy Robert E. Kelly mit is mondott éppen akkor az aktuális dél-koreai helyzetről. Figyelmünket ugyanis elterelte két gyerek, akik, mit sem törődve azzal, hogy apjuk zakóban, nyakkendőben, éppen nagy komolysággal teszi a dolgát (szakért), berontottak a dolgozószobájába, sőt, hamarosan Kelly felesége is megjelent, aki kétségbeesetten próbálta kicipelni a gyerekeket a képből.

A politológus és családja egy csapásra világhírűek lettek, most pedig valóságos ikonjai lehetnének a sok százezer home office-ba kényszerült embernek, akik nagyon is átérzik, hogy milyen kaotikus és kiszámíthatatlan párhuzamosan gyereket nevelni, dolgozni és videokonferenciákat lebonyolítani ugyanazon a néhány négyzetméteren.

Robert E. Kellyt ezért ismét meginterjúvolta a BBC, de ezúttal arról kérdezték, hogy bírják az otthonlétet a jelenlegi járványhelyzetben. A szakértő most a családjával együtt ült a kamera elé, de az időközben nagyobbá cseperedett gyerekek most sem zavartatták magukat, és látványosan végiguntakozták az egész bejelentkezést. Kelly elmondta, hogy nagyon nehéz a négy fal között maradni ennyi ideig, de most már legalább kimehetnek a levegőre, ahol a gyerekek le tudják vezetni az energiájukat. Három hete még erre sem volt lehetőségük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!