szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megható posztban emlékszik a pszichológus-matematikus Cserdi polgármesterére.

Mérő leírja, hogy egy ízben egy jó pálinkában fogadott Bogdán Lászlóval abban, hogy „tíz év múlva inkább embernek fogja érezni magát” a fiatal polgármester Magyarországon.

A fogadás előzménye egy hosszú beszélgetés volt Cserdiben. Akkoriban vonták be Mérőék a Tudományos Standup előadói közé, ami nagy siker volt. Bogdán László egyik története nagyon szöget ütött Mérő fejében.

„Elmesélte, hogy Pécsett a rendőrök hogyan vették semmibe, verték meg, és ráadásul ott a rendőrség előtt még a skinheadek is belekötöttek. A skinheadeknek alaposan visszaszólt, akár egy véres verekedésre is fel volt készülve, nem először és nem is utoljára, gondolta. A skinheadek azonban valamit megérezhettek a tartásából, mert verekedésről hamarosan már szó sem volt, egyszerűen csak dumálni kezdtek. Egyszer csak az egyik skinheadlány odaszólt neki: akarsz dugni? Ő ezt is cigányellenes provokációnak vette – pedig szerintem nem az volt. El is mondtam, hogy én úgy látom, ilyet nem ajánl egy nő (akár skinhead, akár nem) valakinek, akit nem tart embernek. Ez a skinhead lány őt kifejezetten emberszámba vette! Ezen kicsit elgondolkodott, és azt mondta, talán igazad lehet.”

Ekkor – ahogy Mérő írja – elszemtelenedett. Fogadást ajánlott neki, hogy tíz év múlva sokkal inkább embernek fogja magát érezni, mint ma. „Ebben segíthet a tudományos standupod sikere meg még sok minden, talán tíz év múlva ez az ország is kicsit normálisabb lesz, és ráadásul ehhez még te is hozzájárulhatsz” – mondta neki.

Mérő teljesen megbízott Bogdánban, „a fogadás szó szerint úgy hangzott, hogy tíz év múlva megkérdezem, most inkább embernek érzi-e magát, és amit válaszol, az fogja eldönteni, hogy ki nyert. Biztos voltam benne, hogy őszinte lesz a válasza, akár igent, akár nemet mond.”

Mérő és Bogdán is biztos volt benne, hogy megnyeri a fogadást, bár utóbbi kicsit reménykedett, hátha mégsem. „Én most kénytelen vagyok elismerni a vereségemet. Ő, ha akarja, dönthet úgy, hogy valójában én nyertem. Majd megbeszéljük, ha létezik túlvilág” – írja Mérő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb 15 magyarnál mutatták ki a koronavírust

Újabb 15 magyarnál mutatták ki a koronavírust

Rendkívüli mértékben zuhan a koraszülöttek száma a koronavírus-járvány miatt

Rendkívüli mértékben zuhan a koraszülöttek száma a koronavírus-járvány miatt

Hallgatnak róla, hogy gratulált-e Orbán Viktor az újraválasztott Lukasenkának

Hallgatnak róla, hogy gratulált-e Orbán Viktor az újraválasztott Lukasenkának