szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Háromszáz ember jelentkezését várják az élőlánchoz.

Lehunyja sok szemét a ház - Búcsú a Csokonai Színház felújítás előtt álló épületétől
„Lehunyja sok szemét a ház” címmel több mint kéthetes programsorozattal búcsúzunk a Csokonai Színház felújítás előtt álló történelmi épületétől. Kulisszajárásokkal, színházi kvízözönnel, zenés erkélykoncertekkel, nyílt próbákkal, fáklyás felvonulással várjuk az érdeklődőket, sőt élőlánccal költöztetjük majd át egy-egy előadás ikonikus kellékét és jelmezét a Csokonai Színházból a Víg Kamaraszínházba.
A közönség és a debreceniek segítségét várjuk, hogy több mint száz kellék és jelmez, egy-egy előadás ikonikus, jellegzetes darabjai átköltözhessenek a felújításra váró épületből a Víg Kamaraszínházba. Költöztesd át a Csokonait! címmel élőláncba hívnak valamennyi jelentkezőt, hogy segítségükkel augusztus 26-án kézről-kézre járva útjára induljon a Pál utcai fiúk zászlója, Don Quijote szamara, Dulcinea buborékfújója, a Csárdáskirálynő Terkájának kalapdoboza, a Három nővér szamovárja, Stavros zakója és Kornél neccpólója a Tesztoszteronból, Lear koronája, Orbánné kék kosztümje a Macskajátékból, de Júlia kerekekkel felszerelt piros fürdőkádjának is át kell kerülnie a főépület díszletraktárából új helyére.
Minden egyes kelléket és jelmezt felcímkézünk majd, így az élőlánc résztvevői nyomon követhetik, melyik darab milyen tárgyát, jelmezét tartják a kezükben.
A Csokonai Színház és a Víg Kamaraszínház között kicsit több mint 600 méter a távolság, így legalább 300 ember jelentkezését várjuk, hogy a színészekkel, az énekkarral, a színház dolgozóival együtt szimbolikusan búcsút vegyenek a patinás épülettől.
Gyülekező augusztus 26-án 11 órától a Csokonai Színház főbejáratánál.

A közönség és a debreceniek segítségét kéri egy remek közösségi akcióhoz a Csokonai Színház – szúrta ki az Infostart.

A felújítás előtt álló színház épületéből élőlánccal költöztetik majd át egy-egy előadás ikonikus kellékét és jelmezét a Víg Kamaraszínházba.

A közönség segítségével augusztus 26-án kézről-kézre járva indulhat útjára a

Pál utcai fiúk zászlója, Don Quijote szamara, Dulcinea buborékfújója, a Csárdáskirálynő Terkájának kalapdoboza, a Három nővér szamovárja, Stavros zakója és Kornél neccpólója a Tesztoszteronból, Lear koronája, Orbánné kék kosztümje a Macskajátékból, és Júlia kerekekkel felszerelt piros fürdőkádja is.

A szervezők a Facebook-eseménynél azt írják, minden kelléket és jelmezt felcímkéznek majd, így az élőlánc résztvevői nyomon követhetik, melyik darab milyen tárgyát, jelmezét tartják a kezükben.

A Csokonai Színház és a Víg Kamaraszínház között kicsit több mint 600 méter a távolság, így legalább 300 ember jelentkezését várjuk, hogy a színészekkel, az énekkarral, a színház dolgozóival együtt szimbolikusan búcsút vegyenek a patinás épülettől. Gyülekező augusztus 26-án 11 órától a Csokonai Színház főbejáratánál

– tette hozzá a színház.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bölcsődei dolgozók: Ha nyitva maradnak a bölcsődék, járjon soron kívüli oltás is

Bölcsődei dolgozók: Ha nyitva maradnak a bölcsődék, járjon soron kívüli oltás is

Díjeső: Fliegauf Bence filmjének színésze is Ezüst Medvét kapott a Berlinalén

Díjeső: Fliegauf Bence filmjének színésze is Ezüst Medvét kapott a Berlinalén

Pintér Sándor üzlettársai megint bevásároltak a biztonsági piacon

Pintér Sándor üzlettársai megint bevásároltak a biztonsági piacon