szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ő lesz a rendező, a producer pedig Kálomista Gábor. A támogatást utóbbi cége kapja a Nemzeti Filmintézettől. A filmben Orbán Balázs erdélyi író életét dolgozzák fel.

Háromszáz forint híján 300 milliós támogatáshoz jut a Nemzeti Filmintézettől Bayer Zsolt és Kálomista Gábor, hogy tévéfilmet forgathasson a XIX. században élt erdélyi íróról, Orbán Balázsról. A támogatásról, amit Kálomista Mega Film Kft. nevű cégén keresztül nyertek el, még szeptember 9-én döntött Nemzeti Filmintézet – vette észre a 24.hu.

A nyertesek között szerepel még a Teremtés koronája című tévéfilm, amit Csuja László és Nemes Anna készít, Muhi András producerkedése mellett. Ők 216 millió forintot kapnak.

A Mega Film a televíziós sorozatok között is nyert további 8 millió forintot az Árpádok címet viselő produkció számára, amit Gulyás Buda rendez majd. A Telex szerint az Árpád-házi királyok évszázadait dolgozzák majd fel.

A Nemzeti Filmintézet a közelmúltban tett közzé listát arról, milyen alkotások elkészültét támogatja szeptemberi döntésével. Ezek között szerepel egyebek mellett Vidnyánszky Attila II. Rákóczi Ferenc törökországi emigrációjáról szóló sorozatterve, valamint az a kisfilm, amelyet Kovács Ákos rendez egy, a magyar félmúltról monologizáló taxisról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ököllel, maszk nélkül ütötte a villamosvezetőt

Ököllel, maszk nélkül ütötte a villamosvezetőt

Marabu Féknyúz: Vissza egy kicsit Demeterhez

Marabu Féknyúz: Vissza egy kicsit Demeterhez

Orbán téved, nem azért oltanak előbb a britek, mert kiléptek az EU-ból

Orbán téved, nem azért oltanak előbb a britek, mert kiléptek az EU-ból