szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tévéstúdióhoz és a mozgásteremhez tartozó kulcsokat munkáltatói utasításra hivatkozva nem adták át a dolgozók a hallgatóknak.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Újabb két teremhez nem kaptak kulcsot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói: az ATV.hu tudósítása szerint a Rákóczi úti épületben a mozgásteremhez, a Szentkirályi utcában található épületben pedig a tévéstúdióhoz nem kapták meg a kulcsokat. Szurdi Panni, az SZFE hallgatói önkormányzatának tagja a hvg.hu-nak elmondta, hogy az előrehozott őszi szünet és a teremlezárások ellenére az oktatás folyik, igaz, előfordult már, hogy a büfében tartottak foglalkozást. Szurdi hozzátette, hogy az épületeket továbbra is blokád alatt tartják.

A csatorna tudósítójához eljutott információk szerint annak ellenére nem jutnak be a filmes szakon tanulók a termekbe, hogy hétfőn elindították a birtokvédelmet, illetve egy halasztó hatályú keresettel az őszi szünet is az eredeti időpontra, a jövő hétre került vissza a Szarka Gábor kancellár által meghirdetett előrehozott helyett.

Ahogy arról beszámoltunk, az új vezetés az előrehozott őszi szünetre hivatkozva akarta kiüríteni az egyetem épületeit pénteken, de nem járt sikerrel, sőt, a hallgatók még egy újabb épületet is elfoglaltak.

A vezetőség vasárnap azt közölte, hogy a korábban kiadott rektorhelyettesi és kancellári rendelkezések továbbra is érvényben vannak, így az egyetemen az őszi szünet hivatalosan elkezdődött, a szünet utáni első munkanap október 27-én lesz. Azt írták, hogy aki az őszi szünet alatt külön kancellári engedély nélkül az SZFE létesítményeiben tartózkodik, saját felelősségére teszi, vállalva annak minden következményét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videót küldött fel a Mariana-árok mélyéről egy kínai tengeralattjáró

Videót küldött fel a Mariana-árok mélyéről egy kínai tengeralattjáró

Mire számíthat Orbán, hogy Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke?

Mire számíthat Orbán, hogy Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke?

30 miliót szórhat ki Budapest a gangok zöldítésére

30 miliót szórhat ki Budapest a gangok zöldítésére