szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sok év kihagyás után most először láthatjuk a legendát nagyjátékfilmben. A Netflix gyártásában készült The Life Ahead novemberben érkezik.

Sophia Loren jutalomjátéka a film, amelyet fia, Edoardo Ponti rendezett, és amelyet mintha csak a 86 éves színészre írtak volna. A The Life Ahead az Émile Ajar álnéven író Romain Gary regényének, az Előttem az életnek az adaptációja. A cselekmény azonban nem Párizsban játszódik, hanem az olaszországi Pugliában, Bari városában.

A színész Madame Rosát alakítja, egy holokauszttúlélőt, aki abból él, hogy prostituáltak gyerekeiről gondoskodik. Egy napon rábíznak egy 12 éves szenegáli gyereket (Ibrahima Gueye); az ő összecsiszolódásuk, barátságuk kezdetének története ez a film.

Sophia Loren azt mondta a Vanity Fairnek adott interjújában, hogy Madame Rosa "a világirodalom egyik legnagyszerűbb karaktere". Egyszerre "törékeny és erős, szemtelen, sok tekintetben emlékeztet az anyámra" – nyilatkozta. A film két főszereplőjéről azt mondta, hogy egymás ellentétei, olyan, mint ha ugyanannak az éremnek a két oldalán lennének, de mindketten valamilyen értelemben túlélők.

Lorennek nem ez az első, fiával közösen jegyzett filmes munkája. Edoardo Ponti először 2002-ben a Between Strangers című filmben, majd 2014-ben egy rövidfilmben rendezte az édesanyját.

A The Life Ahead november 13-án érkezik a Netflixre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

Ne kopaszd meg a bankod! – az MNB letiltott egy engedély nélküli alkuszcéget

Ne kopaszd meg a bankod! – az MNB letiltott egy engedély nélküli alkuszcéget

Itt az új lista: ezek 2020 legrosszabb jelszavai

Itt az új lista: ezek 2020 legrosszabb jelszavai