szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A negyedik évad hatodik része dolgozza fel Károly és Diana ausztráliai turnéját. De az alkotók egy kis filmes varázslással éltek.

Az ausztrál nézők joggal érezhetik azt, hogy van valami furcsa A Korona legújabb évadának a hatodik részében. A Terra Nullius című rész középpontjában Károly herceg és Diana hercegnő (na, meg a kis Vilmos, akit pár hónaposan nem akart otthon hagyni az édesanyja) 1983-as ausztráliai látogatása van. A hercegi pár hat hetet töltött Ausztráliában és Új-Zélandon, és ez alatt az idő alatt sok mindent történt velük – ahogy az az epizódból is kiderül.

Csakhogy az is kiderült, hogy ezeket a jeleneteket nem Ausztráliában, hanem Spanyolországban vették fel. Egész pontosan Malaga játszotta Sydney, Canberra, illetve Brisbane szerepét.

A híres teraszos jelenetet például az AC Hotel Malaga Palacio medencéjénél vették fel.

A sivatagi jelenetnek pedig Almería adott otthont, ahová a helyiek szent hegyét, az Ulurut egy filmes trükkel varázsolták oda.

A Netflix nemrég elismerte, hogy némi mozis varázslással élt ennél az epizódnál, és az ausztrál jeleneteket valójában nem Ausztráliában forgatták.

Megjön-e a kedvünk egy kis monarchiához?

Hiába hasonlítanak megszólalásig a szereplők, a helyzetek és a körülmények a valóságra, A korona című sorozat fikció - annak viszont valóban királyi. Most már négy évadon keresztül láthatjuk, hogy a királynő is ember, nem is szólva a család többi tagjáról. De vajon szimpatikusabb lesz-e ettől a monarchia?

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két vezető is lemondott a kínai cégnél, amely 1 millió vakcinát küldene Magyarországra

Két vezető is lemondott a kínai cégnél, amely 1 millió vakcinát küldene Magyarországra

Már hárommillió védőoltást adtak be eddig az Egyesült Királyságban

Már hárommillió védőoltást adtak be eddig az Egyesült Királyságban

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén