szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Itt tudja ellenőrizni a történelem-írásbeli feladatainak megoldásait.

Érkeznek a középszintű történelemérettségi megoldásai, amit az Eduline számára egy szaktanár készített el. Az érettségi első, rövidebb feladatokból álló részében összesen 50 pontot lehetett gyűjteni.

Az érettségi második részében a diákok négy esszéfeladatot kaptak, ezek közül azonban csak kettőt kellett megoldaniuk – egyet az egyetemes történelemre vonatkozó két feladat közül; egyet a magyar történelemre vonatkozó két feladat közül.

A szaktanár az Eduline.hu kérdésére azt mondta, hogy nem tartja nehéznek az idei középszintű történelemérettségi első részét.

Szerinte olyan témákat érintenek a kérdések, amelyek népszerűek a diákok körében.

„Bőven elég lesz a 180 perc az idei középszintű feladatsor megoldására” – mondta a portálnak történelemtanár, hozzátéve: az első, rövid feladatokból álló részben ő nem talált problémás kérdést. „A feladatok változatosak – vannak térképes feladatok, vannak hosszabb forrásokra épülő kérdések” – magyarázta.

Kezdődik a töriérettségi: a legfontosabb infók, a feladatok és a megoldások egy helyen

Ma a törivel folytatódik az idei érettségi szezon. Itt megtaláltok minden fontos infót, folyamatosan frissülő tudósításunkból megtudhatjátok, milyen feladatokat oldanak meg az érettségizők, mit gondolnak az írásbeliről a szaktanárok, a vizsga után pedig jövünk a nem hivatalos megoldásokkal. Maradjatok velünk egész nap!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!