szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A George R. R. Martin Tűz és vér című regényén alapuló sorozat, a House of the Dragon 300 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik.

Az HBO kiadta az első fotókat a Trónok harca készülő előzménysorozatából, a House of the Dragonból. A George R. R. Martin Tűz és vér című regényén alapuló sorozat a Targaryen ház történetét meséli el, 300 évvel a Trónok harca cselekménye előtt. A sorozatot 2022-ben mutatják majd be.

Az első képen (fent) Emma D’Arcy látható Rhaenyra Targaryen hercegnő szerepében: ő játssza a király sárkánylovas elsőszülöttjét. „Sokan azt mondják róla, születésekor már mindene megvolt… Csakhogy nem férfinak született” – áll róla az HBO közleményében. Mellette A Koronából ismert Matt Smith áll Daemon Targaryen herceg, Viserys király öccse, a trónörökös szerepében. Ő is sárkánylovas, kiváló harcos, de „azt mondják, ha egy Targaryen születik, az istenek feldobnak egy érmet…”

©

A második képen Steve Toussaint látható Lord Corlys Velaryon, „A tengeri kígyó” szerepében. Ő a Velaryon ház, a főszereplőkéhez hasonlóan ősi család lordja. Westeros történelmének egyik leglegendásabb tengeri kalandozója, családja a Lannistereknél is gazdagabb, és azt állítja, övé a világ legnagyobb tengeri hadserege.

©

A harmadik képen Olivia Cooke látható Alicent Hightower szerepében: Otto Hightower, a király segítőjének lánya, a Hét Királyság egyig legnyájasabb hölgye. A Vörös toronyban nevelkedett, közel a királyhoz és legbelsőbb köréhez. Mellette Rhys Ifans mint Otto Hightower, a király segítője és hűséges szolgája. Szerinte a legnagyobb fenyegetést a király testvére, Daemon jelenti a birodalomra.

A House of the Dragonon kívül több, a Trónok harcához kötődő sorozat is készül; ezekről itt írtunk. 

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!