szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szerdától ismét jelentkezik adásával a Tilos Rádió, amely - végrehajtva a médiahatóság által kirótt szankciót - 25 napig nem működött.

A médium hangvétele és műsorstruktúrája nem változik, mivel "az összes olyan változtatást, amire szerintünk szükség volt, korábban már megtettünk" - tájékoztatott Tóth Szabolcs, az adó szóvivője.

A szóvivő hangsúlyozta, a külső - például törvényi - előírások mellett a közösségnek "ennél sokkal keményebb" belső szabályai is vannak, amelyeknek minden műsorkészítőnek meg kell felelnie. A Fővárosi Ítélőtábla korábbi döntését végrehajtva február 25-én éjféltől 25 napra "eltűnt" az éterből és az internetről a Tilos Rádió adása. Kovács Ágota, a rádió ügyvezetője akkor úgy nyilatkozott, hetekbe telt volna, mire megkapják írásban az akkor azonnal végrehajtandó ítéletet, ezért úgy gondolták, "minek ezt megvárni, essünk túl rajta".

A Fővárosi Ítélőtábla napokkal a leállást megelőzően meghozott döntésében példátlan esetként észlelve és kirívóan súlyosnak minősítve a Tilos Rádió 2003 decemberi magatartását úgy foglalt állást: az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) jogszerűen döntött a műsorszolgáltatás harmincnapos felfüggesztéséről.

Az ORTT a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát egyes, 2003 decemberi műsorokban elhangzott keresztényellenes kijelentések miatt függesztette fel. A médiumot emellett hat hónapra kizárták a Műsorszolgáltatási Alap támogatásából és "utolsó figyelmeztetésben" részesítették. Mivel a Tilos Rádió időközben öt napra beszüntette a műsorszolgáltatást, majd miután a bíróság eleget tett a végrehajtás felfüggesztésére irányuló kérésének, folytatta a sugárzást.

MTI Média

Helybenhagyták a Tilos Rádió büntetését

A Fővárosi Ítélőtábla példátlan esetként észlelve és kirívóan súlyosnak minősítve a Tilos Rádió 2003 decemberi magatartását úgy foglalt állást: az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) jogszerűen döntött a műsorszolgáltatás harminc napos felfüggesztéséről.

Itt a madárinfluenza: újabb 200 ezer kacsát kell levágni

Itt a madárinfluenza: újabb 200 ezer kacsát kell levágni

Hatmilliárd forintért árulják a luxusjachtot, amin Mészáros Lőrinc is utazott

Hatmilliárd forintért árulják a luxusjachtot, amin Mészáros Lőrinc is utazott

Letaszították a trónról a VW Golfot, ezek most a legkelendőbb új autók Európában

Letaszították a trónról a VW Golfot, ezek most a legkelendőbb új autók Európában