A kitartás művészete

  • unknown unknown
A kitartás művészete

Urbán Ádám fotóriporter gyerekkora óta rajong a cirkuszért, felnőttként kötődése csak erősödött. Régóta szerette volna láthatóvá tenni a függöny mögötti életet. Tíz éve, hogy a Fővárosi Nagycirkusz művészei befogadták maguk közé.

A nézők a bevonulási induló és a finálé között műsorszámokat látnak, de rejtve marad előttük az idáig tartó út. Urbán Ádám fotói révén érezhetővé válik az a kemény, áldozatos munka, amelyet a cirkuszi parádé megkövetel a vakmerő akrobatáktól, zsonglőröktől. A kitartás művészete ez: ezerszer, kétezerszer kell begyakorolni a műsorszámokat, hogy minden mozzanat rögzüljön. Urbán Ádám az elmúlt kilenc év összes előadását végigfotózta.

Urbán Ádám
Urbán Ádám
Urbán Ádám
Urbán Ádám
Urbán Ádám
Urbán Ádám
Urbán Ádám
Urbán Ádám
Urbán Ádám
Urbán Ádám
Urbán Ádám
Urbán Ádám
Urbán Ádám
Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.