Tetszett a cikk?

A Polanski-ügyben - a kezdeti tiltakozáshullám után - egyre inkább a belátó, higgadt hangok dominálnak Lengyelországban - olvasható a Lengyelország Ma blogon.

A blog beszámol a lengyel TVN csatorna tegnapi esti hírműsorában ismertetett közvélemény-kutatásokról, melyek kérdéseire igen megosztott válaszok születtek. Az egyik kérdésre a lengyelek 56 százaléka úgy válaszolt, hogy Polanskit ki kéne adni az Egyesült Államoknak, egy másik kérdésre viszont csaknem 60 százalék azt válaszolta, a színésznek nem kellene börtönbe vonulnia. Arra a kérdésre, hogy a lengyel vezetésnek bele kellene-e avatkoznia a Polanski-ügybe, a megkérdezettek 45 százaléka igennel, 50 százaléka nemmel válaszolt - idézi a blog a közvélemény-kutatást.

MTI Shake

A francia konzul és a lengyel nagykövet is meglátogatta Polanskit

Franciaország svájci konzulja, Jean-Luc Faure-Tournaire, valamint a lengyel nagykövet, Jaroslaw Starzyk is meglátogatta a börtönben Roman Polanskit hétfőn. Mind Franciaország, mind Lengyelország sürgeti a hétvégén Zürichben őrizetbe vett világhírű rendező szabadon bocsátását.

MTI Kult

Tudták, hogy jön Polanski, fent volt az interneten

A Zürichben a hét végén őrizetbe vett Roman Polanski ügyvédje szerint "tűrhetetlen", ami az Oscar-díjas rendezővel történt, és felveszik a harcot a kiadatása ellen. Az Egyesült Államokban kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján letartóztatott 76 esztendős filmes bebörtönzése miatt a diplomáciai és a kulturális élet képviselői is tiltakoztak.

hvg.hu Világ

Tíz dolog, amit Roman Polanskiról tudni kell

A hétvégén egy 1978-as amerikai letartóztatási parancs alapján Svájcban őrizetbe vett világhírű filmrendező, Roman Polanski élete nem nevezhető éppen leányálomnak. A Mirror.co.uk összegyűjtötte az Oscar-díjas filmes életének tíz legmeghatározóbb mozzanatát.

MTI Kult

Svájcban őrizetbe vették Roman Polanskit

Amerikai elfogatóparancs alapján Svájcban őrizetbe vették Roman Polanski filmrendezőt szombaton este - jelentették be a zürichi filmfesztivál szervezői.

MTI Kult

Polanski Lolitája az eljárás megszüntetését kéri

Samantha Geimer, a tizenéves kislány, akivel 1977-ben Roman Polanski "tiltott szexuális kapcsolatot létesített", ma 45 éves családanya, aki arra kéri az amerikai igazságszolgáltatást, hogy szüntesse be a filmes elleni eljárást, hogy "lezáruljon ez a fejezet". A Polanski terhére rótt eset idején Samantha 13 éves volt.

Már 5,7 millió embert fertőzött meg a koronavírus világszerte

Már 5,7 millió embert fertőzött meg a koronavírus világszerte

Szexuális zaklatás miatt függesztette fel a haiti szövetség elnökét a FIFA

Szexuális zaklatás miatt függesztette fel a haiti szövetség elnökét a FIFA

Szijjártó nem lehetett volna ott a kupameccsen, de arra hivatkozik, hogy meghívták

Szijjártó nem lehetett volna ott a kupameccsen, de arra hivatkozik, hogy meghívták